
Ceaiurile ecologice marca HOFIGAL sunt obţinute din plante ecologice ce provin din culturi proprii realizate conform normelor agriculturii ecologice. Înainte de însămânţare terenul pe care s-au cultivat plantele a fost supus unui plan de conversie de la agricultura convenţională la agricultura ecologică de minimum 2 ani, seminţele folosite sunt certificate ca provenind de la plante ecologice, produsul provine dintr-un mod de producţie ce exclude utilizarea produselor chimice de sinteză (pesticide, fungicide, ierbicide, îngrăşăminte), iar culturile ecologice au fost certificate în urma inspecţiilor organismelor acreditate.
Produsul este un supliment alimentar care nu înlocuiește un regim alimentar variat și echilibrat și un mod de viață sănătos.
Compoziție: produsul conţine pulbere din părţile aeriene de cimbru (Thymi herba), certificat ecologic.
Despre produs: Se recomandă ca supliment alimentar pentru îmbunătăţirea regimului igieno-dietetic în procese inflamatorii de cauze infecţioase ale căilor respiratorii superioare / inferioare (răceală, guturai, stări gripale, bronşită acută şi cronică, laringită, faringită, pentru calmarea tusei, astm bronşic); tulburări digestive în special balonare, colite fermentative, colecistită, angiocolită, enterocolită, procese inflamatorii intestinale cauzate de virusuri, bacterii, paraziţi care afectează mai frecvent vârstele extreme (copiii şi vârstnicii); atonie digestivă; viermi intestinali (ascarizi, oxiuri); stimularea poftei de mâncare.
Mod de administrare: ceaiul ecologic de cimbru se prepară din 1-2 plicuri x 1g la 250 ml apă fierbinte, prin infuzare timp de 5-10 minute.
Infuzia se consumă neîndulcită, călduţă, de 2-3 ori pe zi între mese sau ori de câte ori este necesar.
Observaţii: supradozarea poate provoca tulburări gastro-intestinale.