Dragele mele, se apropie sărbătorile. Reuniuni în familie, colinde, cadouri şi… multă, multă mâncare! Aşadar, m-am gândit să vă ajut cu câteva trucuri pentru a supravieţui tentaţiilor supracalorice prezente pe mese de sărbători.

  1. Înlocuiţi dulciurile cu legume şi fructe!

Prăjituri, cozonaci, torturi… O bombă de calorii! Trebuie să le înlocuim pe cât posibil cu fructe, sub formă crudă sau sucuri. Şi apropo de băuturi, încercaţi sucul de portocale, că tot se găsesc peste tot în perioada asta şi eliminaţi, astfel, carbogazoasele, care conţin foarte mult zahăr şi coloranţi şi balonează, pe deasupra. Să nu mai spun de alcool. Ştiţi câte calorii are un pahar de vin? 100. Aşadar, să nu exageraţi cu vinul.

  1. Învăţaţi să vă păcăliţi corpul şi creierul!

Beţi câte un pahar, două de apă înainte de masă cu 20-30 de minute. Odată aşezate la masă, luaţi îmbucături mici de mâncare şi mestecaţi bine. Nu vă găbiţi, savuraţi gusturile. Îi daţi astfel timp creierului să vă inducă senzaţia de saţietate (durează în jur de 20 de minute).

  1. Apucaţi-vă de mişcare!

Faptul că e iarnă nu ar trebui să vă împiedice să faceţi mişcare în aer liber. Şi prin mişcare mă refer la plimbări lungi, ski, patinaj,  nowboarding, drumeţii. Ştiaţi că o oră de patinaj sau ski poate consuma până la 700 de calorii? Iar dacă lipsa soarelui şi vremea rece vă taie elanul de a ieşi din casă, nu vă rămâne decât să faceţi câteva exerciţii fizice în propria locuinţă. Efectuaţi mişcare dimineaţa, cel puţin 20 de minute înainte de micul dejun, pentru a consuma din rezerva de grăsime.

 

Putem să facem aceste exerciţii împreună sambata, în cadrul emisiunii mele: “Sport, Dieta &o Vedeta” pe KANAL D, la ora 10:00

 

  1. Gustări benefice între mese

Consumul de hidraţi de carbon cu ardere lentă susţine serotonina. Consumaţi ca gustare mere cu nuci, pentru a vă menţine în limite normale nivelul zahărului în sânge.

  1. Eliberaţi-vă organismul de toxine!

Din cauza alimentaţiei neregulate şi bogate în grăsimi a meselor de sărbători, toxinele se acumulează în organism. O modalitate simplă de eliminare a toxinelor este să consumaţi o supă de legume, în care să tocaţi 2 legături de pătrunjel. În felul acesta, «spălaţi» organismul de reziduuri. Consumaţi la masa de prânz doar această supă până la Anul Nou, fiind o modalitate eficientă de a da jos 2 kg în 6 zile. Pătrunjelul conţine vitaminele A, C, E, B, mangan, fier, fosfor, magneziu, potasiu, iod, sodiu, are un conţinut mai mare de fier decât spanacul şi mai multă vitamina C decât portocalele.

  1. Râsul vă ajută să slăbiţi

O porţie zdravană de râs este un excelent exerciţiu aerob. Pune în mişcare muşchii abdominali, respiratori, ai spatelui şi ai picioarelor, masează inima, plămânii şi sistemul digestiv.

  1. Vitamine şi minerale: ajutor în arderea grăsimilor

Pentru a transforma hrana în energie în loc de grăsime, organismul depinde de sute de enzime care, la rândul lor, depind de prezenţa itaminelor şi mineralelor. Consumaţi din abundenţă varză, broccoli, grepfrut, fasole, linte.

  1. Slăbiţi în somn

Mâncaţi cina cu 2 ore înainte de culcare pentru mai mult timp disponibil arderilor nocturne. O salată din legume cu avocado furnizează  substanţe nutritive şi grăsimi bune care nu se depun pe şolduri.

Siropul de anghinare este diuretic şi scade colesterolul. Ardeiul iute intensifică metabolismul, avocado are proteine vegetale uşor digerabile, broccoli are calorii negative şi busuiocul degresează organismul. Caisele sunt laxative şi ajută digestia.

 

sursa foto:http://owengildersleeve.com/