Pentru mine, alimentaţia corectă înseamnă întreţinerea siluetei şi asigurarea unui organism sănătos. Știu că sunteţi curioase să aflaţi care e secretul.

Pentru început, consumaţi cât mai puţine glucide, chiar dintre cele „bune”, pentru a nu suprasolicita pancreasul. Evitaţi să mâncaţi dulciuri şi grăsimi la aceeaşi masă. Această combinaţie provoacă fabricarea suplimentară de grăsimi, depozitarea acestora şi apariţia excesului de greutate. Deci, nu adăugaţi unt unui preparat cu orez, nu folosiţi garnitura de cartofi prăjiţi lângă friptură, nu serviţi sosuri dulci alături de cârnaţi sau jambon, consumaţi prăjitura ca şi masă separată sau la începutul mesei, în niciun caz ca şi desert. Asiguraţi-vă că la aceeaşi masă aveţi şi un aport de vegetale (salată, castraveţi, ardei, sfeclă, roşii).

După masă, aşteptaţi cel puţin 3 ore înainte de a consuma fructe sau cu cel puţin 1 oră înainte de masă. Evitaţi pe cât posibil lipidele „rele”, mai ales cele care se transformă în acizi graşi saturaţi şi care provoacă creşterea nivelului de colesterol „rău”: mezeluri, brânzeturi grase, lactate, ouă.

Mierea de albine folosiţi-o ca îndulcitor, dar nu în băuturi fierbinţi, în acest fel evitaţi pierderea de substanţe valoroase conţinute în miere.

Mâncaţi multe fructe, dar aşteptaţi cel puţin 20 de minute înainte de a consuma alt aliment, evitând, pe cât posibil, lipidele.

Evitaţi cerealele care conţin miere, porumb, zahăr sau caramel, fructe.

Dacă mâncaţi ouă cu şuncă, renunţaţi la pâine sau cornuri. Asociaţi-le cu vegetale. Mâncaţi brânză fără pâine; dacă este posibil, renunţaţi definitiv la consumul pâinii, chiar a celei integrale. 

Suprimaţi toate preparatele de patiserie care conţin calorii goale, grăsimi, îngreunând digestia şi generând toxine şi kilograme în plus. Este bine ca după o masă care a avut în compoziţie proteine, să nu consumaţi niciun fel de alimente timp de cel puţin 4 ore pentru ca procesul de digestie să nu fie conturbat şi, în acest fel, prevenind, de fapt, acumularea de ţesut adipos.

 

sursa foto: www.fitbody.ga