Cu siguranta, ai simtit de multe ori senzatia apasatoare de stres, dar nu te-ai gandit niciodata ca aceste stari pot fi atenuate cu ajutorului alimentatiei. Asa cum mintea poate influenta corpul, si fizicul influenteaza psihicul. Cel mai simplu mod de a elimina tensiunile este eliberarea tensiunilor acumulate.

Cu alte cuvinte, te indemn sa faci cat mai multe exercitii fizice. Ce explica dorinta noastra de a manca foarte mult in perioada de stres, creste secretia de insulina care stimuleaza depunerea de grasime, mai ales la nivelul abdomenului. Pofta de dulce apare tot din cauza stresului, secretia de serotonina (hormonul responsabil de aparitia depresiei). Scopul este sa consume cat mai multa energie pentru ca starea de relaxare a corpului, cunoscuta sub numele de raspuns parasimpatic, sa se instaleze, este vorba despre acel sentiment de moleseala pe care il simti in muschi dupa un efort sustinut. Aceasta relaxare este la fel de buna pentru organism, pe cat este stresul de daunator. Sub actiunea stresului, creierul elibereaza hormoni de stres. Unul dintre acesti hormoni, cortizonul, este un stimulator puternic al apetitului. Pentru a compensa lipsa serotoninei, trebuie sa consumi mai multi carbohidrati cu ardere lenta (fructe, branza de vaci, albus de ou, orez, fructe uscate, paine neagra). Daca esti obosit tot timpul, probabil ai deficienta de fier, vitamina B12, iod. Iti recomand sa consumi: legume, fructe uscate oleaginoase, soia, spirulina, drojdie de bere, sare marina, alge, produse lactate.

Daca simti ca ai o capacitate mentala scazuta, lipsa de coordonare motrice sau chiar depresie, trebuie sa eviti pe cat posibil bauturile alcoolice si grasimile. Apa si sucurile naturale de fructe te vor pune din nou pe picioare. Incearca sa scapi de stres cu ajutorul sportului. Atunci cand te antrenezi, eliberezi endorfina, aceasta te invioreaza, practicarea sportului creste productia hormonala si in acest fel se stabileste un echilibru intern si un tonus psihic bun.

Sursa foto: wikihealthtips.com