
De ce să luaţi medicamente, când puteţi să beneficiaţi de efectele miraculoase ale alimentelor pentru a avea un organism sănătos?
Grâul – o dietă bogată în cereale integrale este extraordinară deoarece creşte nivelul de energie din corp şi totodată scade riscul de diabet de tip II, pietre la rinichi şi alte probleme de sănătate.
Orzul – este extraordinar pentru sănătatea intestinală şi poate să reducă nivelul colesterolului, dar şi riscul de cancer la colon, diabet de tip II (în special dacă este consumat cu regularitate).
Strugurii (viţa-de-vie) – protejează organismul uman de colesterolul „rău” şi oferă protecţie împotriva bolilor cardiovasculare.
Smochinele – ne pot ajuta să scădem în greutate şi sunt o sursă majoră de calciu, protejând densitatea oaselor.
Rodia – îmbunătăţeşte circulaţia sângelui în organism, reduce riscul de cancer la sân şi domoleşte simptomele de artrită.
Uleiul de măsline – conţine numeroşi antioxidanţi, „produce” colesterolul benefic pentru om, protejează împotriva cancerului la colon, luptă împotriva gastritei şi a altor probleme la stomac.
Mierea – este antivirală, antibacteriană şi antifungică. Este un hidratant natural ce intră în compoziţia produselor cosmetice hidratante (creme, loţiuni, şampoane şi balsamuri).
Varza murată – protejează mucoasa tractului gastrointestinal de formarea ulcerului şi contribuie la tratarea ulceraţiilor. Înlesneşte arderea grăsimilor, elimină toxinele, stabilizează tensiunea arterială şi conţine substanţe anticancerigene care blochează formarea şi creşterea
tumorilor.
Nucile – împiedică îngroşarea arterelor şi previn bolile de inimă. Opt nuci pe zi vă ţin arterele flexibile, inima sănătoasă şi previn apariţia atacului vascular cerebral.
Uleiul de oregano – este minunat. Se foloseşte pentru înţepături, infecţii, furuncule, acnee, psoriazis, negi, iritaţii de piele, micoze. Se aplică câteva picături de ulei de oregano şi se freacă bine zona afectată până la absorbţia în piele. Se adaugă câteva picături de ulei în săpunul lichid sau în gelul pentru duş. Se poate adăuga şi în săpunul lichid pentru mâini. În caz de răni pe piele, negi, furuncule sau acnee se aplică ulei până la saturaţie şi se freacă bine pe piele. În cazul rănilor sau furunculelor se acoperă apoi cu un plasture.
Dinţi şi gingii: pentru a dezinfecta şi deparazita total zona bucală, pentru a trata sau preveni parodontoza se pun câteva picături de ulei de oregano pe periuţa de dinţi în loc de pasta de dinţi şi se freacă dinţii. În caz de infecţii la gingii se freacă gingiile cu câteva picături.
Păr: în caz de scalp infectat cu o ciupercă, în caz de mătreaţă, iritaţii ale scalpului se adaugă câteva picături în şampon înainte de spălarea părului. Se lasă pe păr şamponul astfel preparat pentru câteva minute, după care se clăteşte.
Herpes: câte 1-3 picături în zona afectată de 2-3 ori pe zi.
Aromoterapie: datorită mirosului plăcut şi pătrunzător, dar şi a nenumăratelor proprietăţi benefice, se recomandă câteva picături de ulei de oregano într-un vaporizator, şi astfel se purifică aerul de viruşi, bacterii etc.
Igiena intimă: câteva picături de ulei de oregano în apa caldă pentru baia de şezut ajută la eliminarea problemelor legate de un spectru larg de ciuperci (inclusiv Candida).
sursa foto:CommonSenseHealth.com