• Varza conţine clorofilă, care protejează celulele de îmbătrânire prematură. Betacarotina păstrează pielea netedă şi sănătoasă. Pentru mine, cea mai bună este salata de varză proaspătă.
  • Portocala conţine calciu pentru oase puternice. În plus,conţine multă vitamina C indispensabilă sintezei colagenului în ţesutul conjunctiv. Pieliţele albe se mănâncă şi ele.
  • Seminţele de floarea-soarelui sunt bogate în acizii graşi nesaturaţi (ca acidul linolic) şi precursorul protidic numit lecitină sunt importanţi pentru sinteza celulară.
  • Usturoiul conţine substanţe valoroase. Reduce tensiunea arterială şi rata grăsimilor în sânge. Ţi se pare că miroase neplăcut? Îţi propun să mesteci pătrunjel!
  • Ţelina stimulează activitatea sistemului digestiv. Bea sucul proaspăt stors pentru că este foarte sănătos.
  • Ceapa de apă acţionează optim împotriva radicalilor liberi, protejând membranele celulare. Uleiurile eterice dezintoxică organismul. E preferabil să fie puţin înăbuşită.
  • Nucile stimulează sinteza pigmenţilor din păr, creşterea părului şi face pielea mătăsoasă. Miezul se strică repede, aşa că ar fi bine să le cumperi întregi.
  • Ceaiurile de plante regenerează pielea şi stimulează metabolismul.
  • Flavonele fortifică vasele sanguine. Aromatizaţi-le cu scortişoară.
  • Ghimbirul protejează stomacul, stimulează digestia şi înlătură senzaţia de greaţă. Radeţi ghimbirul proaspăt cât mai fin.
  • Morcovii stabilizează membranele celulare şi previn căderea părului. Spălaţi-i bine cu apă rece.
  • Broccoli întăreşte oasele şi previne osteoporoza. Codiţele nu se îndepărtează, ci se prepară la fel ca şi florile.
  • Spanacul protejează pielea şi mucoasele şi întăreşte ochii. Taninul numit secretină stimulează digestia. Spanacul se spală cu puţină apă rece.
  • Anghinarele stimulează activitatea ficatului şi a vezicii biliare. Dezintoxică organismul, eliminând toxinele odată cu apa. Poţi să consumi frunzele calde sau reci.
  • Fulgii de ovăz sunt buni pentru a avea nervi puternici şi pielea catifelată. Acidul folic participă la regenerarea celulară. Mie îmi plac amestecaţi în lapte sau în supe de legume.
  • Fructele de merişor sunt foarte bogate în vitamina C. Fortifică ţesuturile conjunctive şi întăresc sistemul imunitar. Sunt mai bune cu miere şi se servesc cu iaurt.
  • Heringul protejează inima şi sistemul circulator. Cel proaspăt nu se curăţă de solzi, ci se spală bine.
  • Ananasul stimulează metabolismul lipidelor. Zincul stabilizează celulele şi asigură un păr frumos şi des. Trebuie să ştii că fructele coapte bat în roşu.
  • Afinele asigură elasticitatea vaselor sanguine. Sunt delicioase pasate şi îndulcite.
  • Seminţe de in asigură o floră intestinală sănătoasă şi un ten frumos. Cele mai sănătoase sunt seminţele proaspăt decorticate.
  • Iaurtul asigură dinţi şi oase puternice.Vitamina A creează o piele catifelată şi ochi sănătoşi. Eu consum iaurturile degresate.
  • Ardeii iuţi stimulează digestia şi aţionează asemenea unui antibiotic natural. Pentru a nu fi foarte iuţi, eu îi golesc de seminţe.
  • Salata linişteşte nervii. Frunzele exterioare conţin cele mai multe substanţe vitale.
  • Somonul reglează rata grăsimilor în sânge şi detensionează vasele sanguine. Eu îl tai felii fine şi îl marinez în suc de lămâie.
  • Cartofi sunt ideali pentru oxigenarea creierului şi pentru echilibru nervos. Eu îi prefer fierţi în coajă.
  • Fasolea fortifică ţesuturile şi asigură o floră intestinală sănătoasă. Cea bătută e gustoasă cu legume proaspete.
  • Tofu furnizează calciu pentru oase sănătoase şi proteine valoroase pentru sinteza musculară. Mie îmi place la nebunie cel afumat.
  • Seminţele de dovleac reduc rata colesterolului în sânge. Obişnuiesc să le ronţăi prăjite.
  • Lămâile susţin sistemul imunitar, datoriă conţinutului înalt de vitamina C. Încearcă să razi coaja şi să o găteşti.
  • Migdalele fortifică membranele celulare şi protejează de atacul radicalilor liberi, încetinind îmbătrânirea.Ţi le recomand cu kefir şi miere.
  • Ardeiul gras stimulează digestia şi irigarea ţesuturilor.
  • Ardeii roşii sunt şi mai buni pentru substanţele nutritive.
  • Cireşele fortifică pielea, părul, unghiile şi sporeşte capacitatea de concentrare. Îndepărtează codiţele după spălat.
  • Midiile activează metabolismul. Aruncă-le pe cele deschise pentru că sunt cu siguranţă stricate.
  • Coacăzele negre sunt mari furnizori de vitaminele C şi E şi stimulează hidratarea pielii. Scoate codiţele numai înainte de preparare.
  • Dovleacul protejează pielea şi sporeşte acuitatea vizuală. Îţi recomand să tai pulpa cuburi şi să o înăbuşi cu ulei de susan, pătrunjel şi chili.
  • Hasmaţuchi conţine uleiuri de muştar care inhibă proliferarea bacteriilor şi protejează de infecţii respiratorii. Frunzuliţele trebuie să fie verde-închis.
  • Varza creaţă conţine vitaminele A, C şi E, a căror acţiune combate atacul radicalilor liberi şi asigură o piele netedă. Crede-mă că este mai uşor digerabilă după primul îngheţ.
  • Grâul este benefic pentru un intestin sănătos. Înmoaie seminţele şi serveşte-le crude în musli sau salate.
  • Mierea este un fel de antibiotic natural. Îţi recomand folosirea ei în loc de zahăr.
  • Roşia protejează celulele corpului de stresul oxidativ.
  • Conopida furnizează acid folic indispensabil sintezei celulare. Cea proaspătă este crem şi are frunze tari.
  • Sparanghelul elimină toxinele împreună cu surplusul de lichide din organism. Cel verde nu se decojeşte.
  • Bananele sunt o adevărată hrană pentru nervi.
  • Căpşunile pot avea efect antiinflamator. Spală-le rapid sub un jet de apă rece.
  • Mărul neutralizează toxinele şi purifică intestinul. Mănâncă-l cu tot cu coajă.
  • Pătrunjelul stimulează glandele şi are efect antibiotic, susţinând vindecarea rănilor. Cel mai bine este să consumi frunzele crude.
  • Mazărea fortifică sistemul imunitar. Fii atentă! Păstăile tinere sunt lucioase.
  • Caisele protejează pielea şi au rol de apărare a organismului. Mănâncă-le numai cu coajă.
  • Orezul regenerează sistemul nervos după un stres îndelungat. Orezul nedecorticat este mai sănătos.

Sursa www.medindia.net