Bratele tale trebuie sa fie delicate si in armonie cu trupul. Daca si tu te afli printre persoanele nemultumite de musculatura bratelor, ai in continuare un program foarte eficient care te va ajuta sa-ti conturezi bine musculatura, sa scapi de grasimea inestetica localizata pe zona bratelor intr-un timp foarte scurt.

Efectueaza acest program zilnic, cel putin 20 de minute. Este important sa stii ca grasimea localizata in zona bratelor este greu de indepartat doar cu un regim alimentar. Trebuie sa combini miscarea cu introducerea in meniul tau a cerealelor integrale, la micul dejun, renuntand la orice alt aliment de genul mezeluri sau sandvisuri. Iar la masa de pranz si masa de seara, varza si sfecla sub forma de salata sunt aliati importanti.

Ai nevoie de doua gantere sau doua sticle de 0,5 litri umplute cu apa sau nisip. Incepe cu incalzire – mers pe loc, cu rotiri de brate de 10 ori inspre inainte, de 10 ori inspre inapoi, lent. Continua sa mergi pe loc in timp ce indoi bratul stang si cel drept ducand greutatea inspre umeri. Repeta de 30 de ori. Mentine bratele pe langa trunchi, iar antebratul usor departat de trunchi, cu pumnul indreptat spre lateral. Foarte important este sa mentii bratele lipite de trunchi, in timp ce ridici antebratele, ducand greutatea inspre umeri. Repeta de 30 de ori, lent.

Cu picioarele departate la nivelul umerilor si cu talpa sprijinita pe covor, ridica bratele intinse cu greutatile in mana, la nivelul umerilor, mentine bratul ridicat, in timp ce incerci sa atingi cu greutatea din mana umarul. Repeta de 30 de ori. Mentine aceeasi pozitie a picioarelor, intinde bratele lateral, la nivelul umerilor, mentine cotul ridicat, in timp ce duci greutatea inspre umar. Repeta tot de 30 de ori. Din asezat, cu bratele pe langa trunchi si greutatea in maini, indoaie bratele incrucisandu-le, ducand greutatea din mana stanga la umarul drept si greutatea din mana dreapta la umarul stang. Revino cu bratele pe langa trunchi si repeta de 30 de ori. Incheie acest program cu un exercitiu de relaxare, scuturand bratele, mentinand greutatile in maini.

Sursa foto: www.t-nation.com