Ingrediente:

2 căni de apă
3 căni de fulgi de ovăz
1 cană de spanac/urzici
3 linguri de fulgi de drojdie inactivă
1 linguriță de sare
2 linguri de amestec de legume ardelenesc
1 căpățână de usturoi
1 ceapă
1 lingură de făină
1/2 ceașcă de ulei
1 linguriță de cimbru
1 linguriță de busuioc

 

Preparare:

Se spală foarte bine spanacul și se opărește în cele 2 căni de apă. Se scoate apoi, se stoarce bine, iar apa fiartă se toarnă peste fulgii de ovăz. Se toacă mărunt spanacul, se curață și se strivește usturoiul, se toacă mărunt ceapa și se adaugă toate ingredientele peste ovăz. Se frământă și se modelează burgerii cu mâinile, umezind palmele cu apă după fiecare burger. Se așază într-o tavă, pe hârtie de copt, în cuptorul preîncalzit la 180 grade C (temperatură mică), se lasă la foc mediu 30 de minute, după care se întorc și se mai coc încă 30 de minute pe cealaltă parte. Sunt foarte buni în sendvișuri cu roșie, salată verde și smântână vegetală

Reteta oferita de Sanovita  www.sanovita.ro

image-27-09-16-06-20-1