Scopul experimentului a fost de a stabili cand este mai bine sa luam suplimentele nutritive bazate pe carbohidranti si aminoacizi, inainte sau dupa antrenament, in vederea optimizarii reactiei anabolice din muschi.

In vederea desfasurarii experimentului s–au folosit 6 subiecti perfect sanatosi din punct de vedere clinic, carora li s–au administrat alternativ, o data inainte de antrenament, iar ulterior dupa antrenament, concentrate proteice.
S–au recoltat probe biologice in vederea studierii acestora, atat intramuscular, prin procedeul biopsiei, cat si probe de sange venos.

Scopul a fost de a determina nivelul concentratiei de acid fenilanilic din probele prelevate. Concentratia de acid fenilanilic a fost mai mare cu 130%, la subiectii la care ingestia suplimentelor nutritive s–a facut inainte de antrenament, comparativ cu cei care au ingerat respectivele suplimente dupa antrenament. Transportul aminoacidului in tesuturile musculare pe timpul efectuarii antrenamentului s–a imbunatatit si a continuat sa creasca si dupa aceea, inca 2 ore.

In cazul subiectilor care au ingerat suplimentele nutritive inainte de antrenament, in timpul antrenamentului si dupa aceea inca timp de o ora transportul intra muscular si asimilatia acidului a fost semnificativ mai mare decat la subiectii care nu au consumat suplimente nutritive. Sinteza aminoacidului a fost suficient de mare la subiectii care au luat suplimente nutritive inainte antrenament (209+ /–42 mg).

Un supliment nutritiv format dintr–un amestec dintre un aminoacid esential si un carbohidrat luat inainte de antrenamente este mult mai eficient in constructia proteica a musculaturii decat cand se ia dupa antrenament, deoarece pe de o parte asimilarea aminoacizilor esentiali este mai buna, iar pe de alta parte creste capacitatea de sinteza a orgamismului.

Foto: observatorulph.ro