Recunosc, şi mie îmi place să mănânc cartofi şi nu mă feresc de ei. Cartoful este un aliment cu o valoare nutritivă foarte importantă dacă este preparat cum trebuie. Nu-l mai evitaţi!

Prefer cartofii copţi sau fierţi în coajă, peste care adaug puţin ulei de măsline. Serviţi alături de o salată, se digeră în trei ore.

Combinaţi cu carne, cartofii se digeră în 8 ore, deci este indicat să alegeţi primele variante. Atunci când îi fierbeţi pentru piure, adăugaţi şi rădăcină de ţelină. Înlocuiţi din piure uleiul de floarea-soarelui rafinat şi laptele de vacă cu lapte de soia şi puţin ulei de măsline.

Pentru a simţi textura şi savoarea cartofului prăjit, puteţi să folosiţi aparatul special conceput ActiFry, care prepară în aer cald cartofii cu doar o linguriţă de ulei sau chiar deloc. La final, presăraţi busuioc sau rozmarin.

Chips-urile le puteţi prepara tot în acest aparat dacă tăiaţi felii foarte subţiri de cartofi.

Evitaţi să ţineţi cartofii în apă pentru că vitaminele solubile se pierd în apă. Folosiţi-vă de cartofi atunci când vreţi să faceţi reflexoterapie în zona palmei. Strângeţi un cartof curăţat în palmă. Vă va hidrata pielea şi va activa centrii nervoşi din zona palmei.

Consumaţi cartoful fiert sau copt în coajă

 

sursa foto:www.potato.ie