Ingrediente:

  • ½ cana de seminte de floarea-soarelui
  • 1 cana de apa
  • 2-3 graunti de usturoi
  • 1 ceapa de marime medie, tocata marunt
  • 1 lingurita amestec de legume uscate
  • 3 cani de orez brun fiert
  • ½ cana faina de ovaz (fulgi de ovaz râsniti)
  • 2 linguri fulgi de drojdie
  • ½ lingurita de busuioc
  • sare dupa gust

 

Preparare:

Primele 5 ingrediente se mixeaza bine în blender. Crema rezultata se amesteca bine împreuna cu celelalte ingrediente. Modelam cu mâna chiftelutele si se coc la foc mediu, circa 25-30 de minute, într-o tava unsa cu putin ulei. Sunt delicioase si sanatoase, putându-se servi împreuna cu o crema de legume aburite sau cu tocanita de fasole.

Reteta oferita de Sanovita  www.sanovita.ro

image-27-09-16-06-20-1