Grasimile sunt foarte importante in organismul tau, pentru absorbtia vitaminelor solubile, si anume vitaminele A, D, E si K. Grasimile incetinesc digestia si ofera satietate, au numar mare de calorii. Un gram de lipide furnizeaza noua calorii. Nu te feri de ele, incearca sa le consumi pe cele din surse vegetale – uleiuri vegetale –, dar si avocado, masline, nuci, alune, migdale, seminte.

Procesul de imbatranire poate fi incetinit si cu ajutorul grasimilor bune. Grasimile pe care le lasi in corpul tau reprezinta pedala de accelerare a vitezei de imbatranire. Se poate accelera sau incetini acest proces in functie de grasimile pe care le consumi. Odata cu trecerea timpului si cu inaintarea in varsta, organismul are nevoie de mai putine calorii, iar metabolismul incetineste. Oxigenului ii plac grasimile. Pe masura ce grasimea absoarbe oxigen, devine treptat ranceda.

De asemenea, schimbarile hormonale care se produc odata cu imbatranirea duc spre scaderea masei musculare, dar si spre producerea mai multor grasimi. O abordare foarte inteleapta pentru a intarzia procesul de imbatranire este de a consuma uleiuri vegetale presate la rece in cantitati rezonabile si reducerea alimentelor care contin grasimi ” ascunse”, grasimi saturate. Uleiul de peste ar putea fi o optiune, pentru ca el contine acizi grasi Omega 3, are abilitatea de a opune rezistenta procesului de imbatranire.

Sursa foto: www.aspireexim.com