Despre Florentina

Va astept pe toti in fiecare Sambata, pe Kanal D, la ora 13:00 in cadrul emisiunii “SPORT, DIETA & O VEDETA”, sa invatam sa traim sanatos si sa gatim retete delicioase alaturi de vedete si specialisti!

Valorile pe care le urmezi in viata se formeaza de copil iar eu din punctul asta de vedere am avut binecuvantarea si sansa ca familia mea sa imi transmita cateva principii ce mi-au urmat pasii in viata: Primul principiu este de a nu face niciodata compromisuri, si am ascultat acest principiu in fiecare moment al vietii mele, iar cand ma refer la compromis, am in vedere stilul de viata sanatos, alimentatia sanatoasa, dar si raportarea la oameni si evenimentele ce iti apar in destinul tau. Am invatat ca daca faci compromisuri, ai compromisuri! In orice domeniu si subdomeniu al vietii …

Al doilea princpiu mi-a fost si imi este prieten in fiecare zi: intodeauna sa alerg inainte si sa nu privesc inapoi! Teoretic pare greu, dar cand reusesti sa pui in aplicare… te poti considera un om liber! Descatusat de lanturile trecutului …

Al treilea principiu important de care ar trebui sa tinem toti cont de el inca de mici este acela de a stii sa te bucuri de fiecare clipa din viata ta! Si atunci cand faci miscare, si cand esti alaturi de persoana draga, si cand te alimentezi sanatos … Oricand, oricum!

De-a lungul anilor, am invatat foarte multe si din experienta proprie dar si din studiile pe care le am facut, unul dintre ele fiind doctoratul, unde am adunat informatii de peste tot in lume, in opinia mea consider si asta un principiu al vietii, sa fi mereu intr-o permanenta invatare despre tine, doar asa poti evolua fizic si spiritual! Ma bucur ca am ramas pe aceasta linie, considerand ca asta este menirea mea in viata.

Armonia este o stare pe care eu mi-o induc in fiecare zi! Intamplarile din viata mea, m-au ajutat si invatat sa vad partea buna a fiecarui lucru ce mi se intampla si de aici reiese armonia. Atunci cand mintea mea este alimentata cu iubire pentru cei din exerior si pentru tot ceea ce fac, incep sa vad doar lucrurile frumoase care ma inconjoara! Stresul ne urmareste peste tot dar este important reactia noastra fata de el si cum ne manifestam noi. Am un exercitiu care il fac pentru a ma echilibra: intind bratul in fata si spun STOP, asa cum as vrea sa opresc agitatia din jurul meu cu acest gest, apoi inspir si expir iar starea de echilibru se instaleaza automat. Trebuie sa vedem inainte de stres, fericirea si bucuria data de lucrurile simple din viata noastra . Sa nu uitam ca Fericirea este ca un muschi care trebuie sa il folosim altfel el se va atrofia.

Traim intr-o lume materiala si este firesc ca partea materiala sa conteze dar depinde in ce proportie o facem. Consider ca cel mai important lucru in zilele noastre este sa punem pret pe trup si pe suflet in proportie de 80 % deoarece este necesar sa stim ca trupul este casa sufletului cu toate ca avem nevoie si de acea parte materiala care ne ajuta sa avem grija de trupul nostru. In fiecare zi aud ,vad,simt din ce in ce mai multi oameni ce isi dau seama de acest lucru iar asta m-a determinat sa scriu cartea “ Trup si Suflet Sanatos si Frumos “ ca pe un mic “ghid “ ce vine in sprijinul celor care isi doresc sa faca aceasta transformare si au aceasta viziune.

Fiecare zi pentru mine este o schimbare . O noua zi este egala cu o noua sansa . Vreau sa ma indepartez de gandul ca exista lucruri ce pot schimba esential un om . Nu exista acele lucruri . Exista doar schimbarea , ce o poti face de acum ,din clipa asta .. tu ca individ esti schimbarea ! Trebuie sa crezi in tine , in lucrurile care te guverneaza , in sentimentele si simturile tale si sa nu lasi pe nimeni si nimic sa te schimbe , sa iti schimbe esentialul ! Fiecare om vine pe Pamant cu o misiune , iar o mica parte din ea este aceasta : De a alege ! De a putea schimba in orice secunda a vietii tale deciziile pe care le iei ! Asta este cea mai mare putere pe care noi oamenii o avem : Puterea de a schimba !

Deciziile pe care tu le iei secunda de secunda …da…te pot schimba esential ca om !

image-08-06-16-02-52-3Studii

2010 Doctorand Bucuresti ANEFS
2004 Masterat Management si Marcheting Sportiv , Timisoara
2002 Licentiata in Educatie Fizica si Sport, Facultatea Babes Bolyai Cluj
1999 – 2002 Cursuri intensive internationale Fittnes si Aerobic
1998 Antrenor Fittnes si Aerobic Timisoara

Activitati

2013 – Publicarea celei de a doua carti ” Trup Si Suflet Sanatos Si Frumos”
2012: Co-Fondator -” Academia Femeilor”
2012 Publicarea primei carti ” Sport, Dieta & O Vedeta”
2008- prezent Presedinta Asociatiei”Pentru o Viata Sanatoasa”
2007-prezent Initiatoarea Campaniei Nationale ” Alege Sa Fi Sanatos” .
2004 – prezent Realizatoarea si producatoarea emisiunii „Sport, Dieta si o Vedeta” si „Sport cu Florentina” de la Prima TV
2002 – prezent Realizatoare si prezentatoare la Radio 11 Plus Contact Resita a emisiunii
„Pledoarie pentru Miscare”
1997 – prezent Realizatoarea si prezentatoarea emisiunii „Aerobic” TV Terrasat Resita,

Severin, Craiova, Pitesti, etc
1992 – prezent Profesor aerobic, manager „Loris Club Aerobic” Resita,Bucuresti
2002 Inspector Sportul pentru Toti, Directia de Tineret si Sport Resita
1989 – 1992 – Instructor Aerobic in cadrul Casei de Cultura Resita
1998 – 1990 Profesor suplinitor de Educatie Fizica si Sport sc. gen. nr. 6 Resita

Experiente profesionale

2008 – prezent Presedinta Asociatiei”Pentru o Viata Sanatoasa”
2007 – prezent Initiatoarea Campaniei Nationale ” Alege Sa Fii Sanatos”
2004 – prezent Realizatoarea si producatoarea emisiunii „Sport, Dieta si o Vedeta” si „Sport cu Florentina” de la Prima TV, 2015- prezent – difuzare pe Kanal D.
2002 – 2006 Realizatoare si prezentatoare la Radio 11 Plus Contact Resita a emisiunii „Pledoarie pentru Miscare”
1997 – 2002 – Realizatoarea si prezentatoarea emisiunii „Aerobic” TV Terrasat Resita, Severin, Craiova, Pitesti, etc
1992 – prezent Profesor aerobic, manager „Loris Club Aerobic” Resita,Bucuresti
2002 Inspector Sportul pentru Toti, Directia de Tineret si Sport Resita
1989 – 1992 Instructor Aerobic in cadrul Casei de Cultura Resita
1998 – 1990 Profesor suplinitor de Educatie Fizica si Sport sc. gen. nr. 6 Resita

image-08-06-16-02-52-2Titluri si Premii

2009-prezent – Membru de Onoare al Consiliului National Femina 2010-Femeia Anului,
2011-prezent Ambasador Pentru O Vjata Sanatoasa LifeCare
2013-Ambasador al Proiectului de Educatie , Informare si Consiliere Medicala adresat Pacientilor din Romania .

Lucrari

2012 – Publicarea primei carti ” Sport, Diete&Vedete”
2013 – Publicarea celei de a doua carti ” Trup Si Suflet Sanatos Si Frumos”

Inchide