
O prestigioasa publicatie, a publicat un studiu potrivit caruia CLA–ul (acidul linoleic conjugat), administrat pe cale orala timp de 8 saptamani diminueaza cu pana la cinci ori nivelul glicemiei in sange, comparativ cu administrarea pe cale orala a uleiului de floarea–soarelui presat la rece. Cresterea concentratiei de acid linoleic conjugat din sange duce la diminuarea proportionala a concentratiei de leptina. Leptina este hormonul care genereaza stocarea lipidelor in corp, excendentul acesteia fiind una dintre cauzele obezitatii patologice la varsta adulta si tot leptina este deopotriva responsabila de declansarea producerii diabetului zaharat.
Obezitatea la varsta adulta cauzeaza numai Statele Unite decesul anual a circa 300.000 de persoane. Pe cale experimentala, s–a stabilit ca, cu cat se prelungeste mai mult perioada administrarii CLA–ului, cu atat se inregistreaza o diminuare mai semnificativa a glicemiei si totodata cresc sansele reale de diminuare a greutatii corporale, asociate regimurilor hipocalorice.
Nu in ultima instanta, administrarea CLA–ului are efecte benefice asupra intregului organism. Luat in ansamblu, prin fortificarea acestuia, poate preveni aparitia cancerului si contribuie intr–o proportie hotaratoare la reducerea nivelului colesterolului si a trigliceridelor din sange.