Aspectul pielii nu tine numai de mostenirea genetica, ci si de stilul tau de viata si de obiceiurile, mai mult sau mai putin sanatoase, pe care le–ai intreprins.

 1. Cate ore dormi pe noapte ?
  1. in jur de 6.
  2. mai putine decat as vrea.
  3. opt, de fiecare data.
 2. Fumezi ?
  1. Da, aproximativ, 5 tigari pe zi.
  2. Da, aproximativ un pachet pe zi.
  3. Nu.
 3. Cand e soare puternic afara, porti cu regularitate ochelari de soare ?
  1. Doar cand imi aduc aminte.
  2. Nu simt nevoia.
  3. Da, de fiecare data.
 4. Intr–o discutie, ai tendinta sa folosesti expresiile fetei ?
  1. Doar daca ma implic prea tare.
  2. Da, este o trasatura de–a mea.
  3. Nu prea.
 5. Daca prinzi pielea unui rid intre degete, observi ca :
  1. Dispar toate, mai putin cele de expresie.
  2. Ridurile devin vizibile.
  3. Toate ridurile dispar, inclusiv cele de expresie.
 6. Cate portii de legume si fructe consumi zilnic ?
  1. Fructe in fiecare zi, legume mai rar.
  2. Nu–mi plac, le consum mai rar.
  3. Incerc sa mananc din ambele categorii in fiecare zi.

Majoritatea A – NICI PREA PREA, NICI FOARTE FOARTE

Ai facut deja cunostinta cu ele, dar pentru ca s–au instalat confortabil pe fata ta. Nu in numar mare, dar tot iti dau de furca. Fie sunt de expresie, fie chiar rezultatul imbatranirii pielii, dar cu siguranta, sunt riduri. Si sunt cauzate, in mare parte, si de stilul tau de viata, care chiar daca nu e complet eronat, e oricum un teren propice pentru aparitia acestora. Prin urmare, daca fumezi, lasa–te ; consuma cat mai multe fructe, legume si peste (in detrimentul carnii, care imbatraneste), bea multa apa si foloseste ochelari de soare in zilele insorite. Nu uita sa faci mai mult sport si sa stai cat mai mult timp posibil in aer liber. In plus, daca iti faci timp sa dormi mai mult, ai toate sansele sa opresti semnele trecerii timpului de pe fata ta.


Majoritatea B – RIDURILE, CEL MAI APRIG DUSMAN AL TAU

Sa nu te mai miri ca, de cate ori te uiti in oglinda, mai observi un rid nou. La stilul tau de viata, n–ar trebui sa te mai intrebi de ce… Si nu astepta ca toate acele produse cosmetice in care investesti sa faca minuni, nu au cum, cand obiceiurile tale sunt atat de nocive…. Lasa–te de fumat cat mai repede – accelereaza producerea radicalilor liberi in organism, molecule care contribuie decisiv la imbatranirea pielii. Unde mai pui ca nici fructele si legumele nu prea isi gasesc loc in meniul tau ? Spre binele tau si spre frumusetea pielii tale, incearca sa adopti un stil de viata sanatos, cat mai repede posibil.


Majoritatea C – RIDURI ? CE SUNT ALEA ?

Te numeri printre norocoasele care nu trebuie sa se lupte cu semnele pe care trecerea timpului le lasa pe fata. Pentru tine, ridurile sunt doar un concept abstract. Chiar daca poate fi la mijloc si un material genetic bun, cu siguranta si stilul tau de viata sanatos si echilibrat face ca imbatranirea precoce a pielii sa te ocoleasca. Daca vei continua tot asa si daca nu uiti nici de importanta pe care o are activitatea fizica, atunci, peste cateva zeci de ani, s–ar putea sa fii intrebata care e reteta tineretii fara batranete !

Foto: expresspress.ro