Multe dintre noi suntem nevoite să stăm ore în şir la birou nemaiavând timp să mai facem sală sau alt gen de activitate fizică. Astfel, din cauza sedentarismului, ajungem  să acumulăm kilograme în plus şi diverse probleme de sănătate. Iată ce soluţii am pentru voi. 

Pentru mine, exerciţiile fizice sunt un bun somnifer şi o pastilă anti-stres. Pe lângă relaxare, sunt şi un fel de medicamente pentru depresiile uşoare. Și da, obişnuiesc să fac mişcare şi în timp ce stau la birou.

Începeţi programul de exerciţii cu o încălzire uşoară: mergeţi prin birou 5-6 minute, într-un mod relaxant. Trageţi mult aer în piept şi ţineţi-vă respiraţia 10 secunde. Expiraţi dintr-o suflare şi relaxaţi-vă tot corpul. Staţi lângă birou, în poziţie dreaptă, cu picioarele uşor depărtate şi mâinile pe şold. Lăsaţi-vă într-o parte cât puteţi de mult, după care schimbaţi în partea opusă. Repetaţi acest exerciţiu de 10 ori.

Un alt exerciţiu important este acesta: întindeţi mâinile pe birou şi aplecaţi-vă în faţă până ajungeţi între mâini în timp ce împingeţi în spate şi îndepărtând scaunul de birou. Repetaţi acest exerciţiu de 5 ori.

Pentru o talie de viespe pe care o puteţi obţine cu uşurinţă în timp ce sunteţi la birou şi nu la sală, vă recomand următorul exerciţiu: faceţi torsiuni ale bustului în timp ce staţi pe scaun. Cu spatele drept, privind în faţă, întoarceţi doar umerii, fără a mişca şoldurile. Reveniţi apoi în poziţia iniţială şi întoarceţi-vă în cealaltă parte. Repetaţi de 15 ori pe fiecare parte.

Următorul exercţiu este benefic abdomenului: contractaţi-vă abdomenul de 7 ori timp de 5 secunde. Relaxaţi 3 secunde. Faceţi câte 20 de serii, relaxând 15 secunde între fiecare.

Atenţie! Statul pe scaun este cauza principală a problemelor cardiovasculare. Duce la apariţia varicelor, la deformări ale coloanei vertebrale şi la dureri de spate.

Secara grăbeşte digestia intestinală, seminţele de dovleac au efect de purificator intestinal, iar seminţele de floarea-soarelui au grăsimi bune, nu îngraşă. Seminţele de in drenează intestinul, seminţele de susan previn osteoporoza, iar spanacul şi sparanghelul au calorii negative şi multe fibre.

 

sursa foto:http://fashionauthor.com