De multe ori, consumând diverse alimente, am căpătat o anumită stare. Faceţi şi voi acest experiment!

Este foarte adevărat. Conţinutul de substanţe nutritive, vitamine, minerale poate influenţa starea organismului. În funcţie de culoare, fructele şi legumele sunt mai bogate în anumiţi nutrienţi. Starea fizică şi psihică este influenţată în proporţie de 80% şi de culorile anumitor legume şi fructe.

Dacă vă doriţi să fiţi pline de energie, să aveţi curaj, pasiune şi să acceleraţi lucrurile pe care le faceţi, atunci e bine să consumaţi alimente de culoare roşie: măr, ardei, roşie, sfeclă, ceapă roşie, ridiche, coacăze, merişor. Înveseliţi-vă, învingeţi-vă teama şi faceţi ca lucrurile să pară mai uşoare consumând dovleac, portocală, morcov, caisă, grepfrut, cartofi sau orice este de culoare portocalie.

Banana, pepenele galben, porumbul dulce, fasolea, ghimbirul, fiind de culoare galbenă, vă oferă încredere în voi, atitudine pozitivă şi o minte lucidă.

Alimentele de culoare verde, precum salata, castravetele, broccoli, avocado, busuiocul, vă ajută să aveţi idei noi, să fiţi echilibrate şi în armonie.

Dacă vă doriţi să comunicaţi mai uşor, să fiţi mai calme, să percepeţi mai uşor adevărul, atunci consumaţi stafide, agrişe şi coacăze de culoare albastră.

Dacă aveţi nevoie de concentrare, credinţă, consumul de vinete, măsline, varză roşie, prune, care au culoarea violet, vă va ajuta.

Strugurii, murele şi afinele, datorită tentei de violet, vă ajută să fiţi mai inspirate şi să aveţi o stimă de sine crescută.

Acum, că ştiţi cum vă influenţează culorile alimentelor, gândiţi-vă şi la alte alimente, dar ţineţi seama şi de culoare.

Ca să fiţi vesele, mâncaţi portocale!

 

sursa foto:https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/vegetables-and-fruits/