Ingrediente:

1 ceasca de migdale
1 ceasca de amidon de porumb
1 lingura de zeama de lamâie
coaja rasa de la ½ portocala
3 linguri de ulei
3 linguri de miere
3 linguri de merisor confiat

Glazura:

3 linguri de zahar
3 linguri de fulgi de cocos

 

Preparare:

Se încalzeste cuptorul la 180 grade C. Se dau migdalele prin râsnita pâna devin ca faina, apoi se amesteca toate ingredientele (cu exceptia merisorului) într-un castron, pâna se formeaza o coca. Se încorporeaza merisorul si, cu ajutorul a doua lingurite, se formeaza bilute, care se turtesc putin si se pun în tava, pe hârtie de copt. Se coc în cuptor la foc mic aproximativ 20 de minute, pâna devin aurii. Pentru glazura, se râsnesc 3 linguri de zahar si se amesteca împreuna cu 1 lingurita de apa. Se da fursecul prin glazura, apoi prin cocos.

 

Reteta oferita de Sanovita  www.sanovita.ro

image-27-09-16-06-20-1