Halloumi este o brânză semi-dură şi nematurată, originară din Cipru şi consumată mai ales în Grecia, Turcia şi ţările din estul Mării Mediterane dar care în ultimii ani a devenit populară şi în Europa şi America!

 

Halloumi este o branza specială care o face renumită în întreaga lume şi anume un punct de topire foarte ridicat, fiind de aceea consumată mai ales facuta pe gratar!

 

Mai jos, va recomand o reteta sanatoasa cu halloumi:

 

Halloumi si Salata de mazare!

 fullsizerender-10-01-17-05-16
Ingrediente:
  • 1 pachet branza Mediterranea
  • 700 g cartofi
  • sucul de la 1 lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • menta tocata
  • 75g pachet mazare
Gateste cartofii într-o tigaie de apă care fierbe timp de 15-20 de minute sau pana cand incep sa se inmoaie, apoi se adaugă mazărea pentru ultimele 2 minute, se scurg si se inclina intr-un castron mare de servire.
Într-o tigaie la foc mare, se pune halloumi pana face o crusta aurita, pe ambele părți.
Intre timp, se toarnă sucul de lamaie intr-un castron mic, amestecati in ulei de masline si menta, și se toarnă peste mazăre și cartofi. Se amestecă totul împreună, sezon, apoi toarna amestecul peste halloumi.
Se serveste imediat!
Reteta oferita de: bbcgoodfood.com
Mai multe informatii despre Halloumi Mediterranea, gaesesti aici: https://m.facebook.com/mediterranea.deli/
fullsizerender-10-01-17-05-17-1
 img_9237-10-01-17-05-16