Tenul gras este foarte usor de recunoscut prin luciul sau specific, prin existenta porilor vizibili, in care se formeaza mai ales vara punctele negre (comedoane), cu predispozitie spre acnee. Sunt recomandate creme naturale cu extract de salvie, special concepute pentru acest tip de ten.

Tenul uscat se recunoaste prin faptul ca este fin, fragil, foarte sensibil la vant si, mai ales, prin faptul ca tinde sa se rideze usor. Ingrijirea tenului uscat este foarte importanta vara, cand soarele si vantul pot sa produca o serie de neplaceri. Cateva produse destinate tenului uscat sunt cremele cu alge si miere, flori de tei, cele cu ulei de migdale, ulei de sambure de strugure si extract de papadie si vitamine.

Tenul mixt este o combinatie intre tenul gras si cel uscat. In general, zonele nasului, a barbiei si a fruntii au pielea grasa, iar obrajii si mai ales pielea din jurul ochilor sunt uscate. Ingrijirea acestui tip de ten se face diferentiat : nasul, barbia si fruntea vor fi tratate cu creme bazate pe extract de salvie, in timp ce obrajii si zona ochilor vor fi ingrijite cu produse cu alge si miere, cu jojoba, galbenele si propolis.

Tenul acneic. Acneea apare la persoanele cu ten gras, pe fondul unor probleme hormonale, de intoxicare sau de scadere a imunitatii etc. Tratamentul acneei este de lunga durata si este bine sa fie facut atat extern, pentru corectarea rapida a unor probleme de estetica, cat si intern, pentru a interveni la nivelul cauzei care genereaza aceasta problema. Pe langa curele de fructe si legume crude (obligatorii pentru eliminarea toxinelor din corp si, implicit, pentru curatirea tenului), recomand cremele bazate pe propolis, miere, tei si laptisor de matca.

Foto: bioaddict.ro