O data cu intrarea ij anotimpul rece, pielea si tenul, in mod special, au nevoie de putin mai multa atentie. Temperaturile scazute de afara, dar si cele crescute artificial din interior pot afecta pielea. 

Indiferent de varsta, aspectul pielii este eticheta frumusetii. O ingrijire atenta previne imbatranirea prematura a tenului. Rutina zilnica de ingrijire este necesara oricarei femei, iar aceasta trebuie sa fie simpla, dar eficienta.

Ingrijirea tenului iarna. Hidratare, hidratare

Dimineata, tenul are nevoie de hidratare, iar ingrijirea tenului iarna presupune o hidratare suplimentara.

Utilizarea unei creme hidratante poate sa fie insuficienta, insa cu ajutorul unui unt/ulei cosmetic natural sau al unui ser hidratant, problema e ca si rezolvata. In anotimpul rece pielea are nevoie de produse mai grase, chiar si atunci cand e vorba despre un ten normal. Este important insa ca produsul sa fie adaptat varstei.

 

 

 

 

 

 

 

 

Frumusete in anotimpul rece: balsam de buze si crema hidratanta de ochi

Buzele si pielea din jurul ochilor necesita o atentie suplimentara, iar cand vorbim despre sfaturi de frumusete in anotimpul rece, poate cel mai important este sa folositi in mod constant un balsam de buze si o crema hidratanta speciala pentru ochi. 

Pielea buzelor si cea din jurul ochilor este mai delicata, deci mai sensibila la temperaturi scazute. Asigura-te ca este hidratata corect. Din rutina zilnica nu trebuie sa lipseasca produsele de ingrijire a buzelor si crema de ochi. 

Chiar si cand suntem in interior, la caldura, pielea este in pericol de deshidratare. Cum asa? Sursele de incalzire a aerului fac sa se evaporea apa, deci sa usuce pielea. Consumul unei cantitati suficiente de lichide va face ca si pielea sa beneficieze de hidratare, una cat se poate de benefica, din interior.

 

 

 

 

 

 

Demachierea, mereu demachierea

Curatarea tenului si a pielii in anotimpul rece ramane la fel de importanta ca si atunci cand e vara. Tenul necesita demachierea in fiecare seara. Iarna este insa recomandat sa folosim produse mai delicate, precum si tehnici de demachiere putin diferite. In loc sa folosim obisnuitele dischete, care pot accentua disconfortul creat de vremea rece si deshidratare, apelam la degete ca sa intindem lotiunea demachianta. Un masaj de cateva secunde va face ca impuritatile din piele sa fie aduse la suprafata. Clatiti apoi fata cu apa calduta sau curatati-o cu un servetel cosmetic demachiant.

 

 

 

 

 

 

Frumusete in anotipul rece: exfolierea

Nici exfolierea nu trebuie exclusa iarna. Este important insa sa folosim produse cu actiune delicata, care sa nu afecteze bariera naturala de protectie a pielii. Dupa exfoliere pielea si tenul au nevoie de hidratare intensa. Crema cu protectie solara este si ea necesara, dupa ce am facut o exfoliere a tenului, chiar si in anotimpul rece.