Nu trece nicio zi fără să consum cel puţin o lămâie. Acest fruct este o adevărată sursă de sănătate. Iată 14 remedii pe care pun pariu că nu le ştiaţi.

Abandonarea anxietăţii voastre

Balsamul de lămâie are un efect calmant şi, prin urmare, poate fi capabil de a contribui la înlăturarea oboselii, epuizării, ameţelii, anxietăţii, nervozităţii şi stării de tensiune. Dacă vă simţiţi tensionate, puteţi să stropiţi câteva picături de ulei esenţial de lămâie balsam pe o batistă şi să inhalaţi.

Eliminarea acneei

Consumaţi suc de lămâie cu apă, primul lucru de dimineaţă. Apoi, faceţi următorul tratament: cu degetul sau un tampon de vată, se aplică suc proaspăt de lămâie pe acnee şi lăsaţi-l peste noapte. Altă variantă ar fi: amestecaţi o parte de suc de lămâie stoarsă, cu o parte egală de apă cu miere. Puneţi amestecul pe zonele afectate, timp de cel puţin o jumătate de oră. După aceea se spală cu apă. Această aplicaţie ar trebui să fie repetată de două ori pe zi, în mod ideal, dimineaţa şi seara.

Fără infecţii în gură

Amestecaţi suc de lămâie stoarsă într-un pahar cu apă călduţă şi faceţi gargară cu această soluţie; faceţi acest lucru de trei ori pe zi.

Eliminarea febrei

Adăugaţi sucul de la o lămâie la o ceaşcă de apă fierbinte cu miere; se bea câte puţin şi se repetă apoi la fiecare 2 ore, până ce febra sau frisoanele dispar.

Răceala sau gripa

Beţi sucul stors de la o lămâie într-un pahar cu apă călduţă, la fiecare 2 ore. Dacă aveţi o durere în gât, se adaugă sucul de la 1 lămâie şi 1 linguriţă (5mg) de sare de mare la 1 cană (250 ml) cu apă călduţă. Gargară de trei ori pe zi timp de 1 minut pentru a diminua senzaţia de arsură. Dacă este un caz de amigdalită, gargară la fiecare 2 ore, timp de cel puţin 30 de secunde cu suc stors de la 1 lămâie.

Vindecarea bătăturilor şi a calusurilor

Puneţi o felie de lămâie de circa 5 mm grosime pe bătătură, bandajaţi şi prindeţi. Tamponând zona afectată cu ulei de lămâie esenţial, de asemenea, contribuie la accelerarea procesului de vindecare.

Eliminaţi eczemele

Adăugaţi 8 picături de ulei de lămâie esenţial pentru 1 cană (250 ml) cu apă călduţă şi 1 lingură (15 ml), de miere lichidă. Mierea, de asemenea, are un efect anti-inflamator şi consolidează puterea de vindecare a lămâii. Se înmoaie o pânză curată în lichid, se stoarce şi uşor se aşază cârpa pe zona afectată timp de 15 minute, de 2–3 ori pe zi.

Vindecarea tensiunii arteriale

Adăugaţi 3 căţei de usturoi zdrobiţi şi 1 ceapă tocată la 1 litru de lapte rece fără grăsimi sau lapte de soia. Se pune la foc mic şi se lasă să stea timp de 5 minute. Se toarnă printr-o sită şi se răceşte. Adăugaţi sucul stors de la 3 lămâi şi beţi cu înghiţituri mici pe tot parcursul zilei.

Puneţi insomnia să se odihnească

Într-un recent studiu, 18 voluntari sănătoşi au primit două doze separate de extras de balsam de lămâie (300 mg şi 600 mg) timp de 7 zile. Doza de 600 mg de balsam de lămâie a crescut starea de spirit şi a crescut în mod semnificativ calmul.

Împrăştie durerea

Puneţi sucul stors de la 1 lămâie într-un pahar de apă călduţă, de 3 ori pe zi. Dacă aveţi dureri severe, se înlocuieşte cu sucul de la 2 lămâi/ 3 ori pe zi. Masaţi zona afectată în fiecare zi, cu câteva picături de ulei de lămâie amestecat cu 1 lingură (15 ml), ulei de jojoba.

Salvaţi-vă stomacul

Beţi sucul de la 1 lămâie stoarsă într-un pahar cu apă călduţă, după fiecare masă. Acidul lămâii va stimula producerea de acid gastric şi activitatea muşchilor stomacului.

Spuneţi adio la varice

Pentru venele păianjen, în fiecare zi se iau 2–3 picături de ulei de lămâie şi se amestecă într-un castron mic cu ulei de jojoba, ulei de avocado sau ulei de migdale şi se masează uşor zona afectată. Pentru varice, se adaugă 6 picături de ulei de lămâie la 1 ½ oz (50 ml) ulei de germeni de grâu şi 2 picături din fiecare ulei de chiparos şi ulei de ienupăr. Utilizaţi acest amestec în fiecare zi pentru un masaj delicat al picioarelor de jos în sus, în direcţia inimii.

Ce trebuie să faceţi ca să reuşiţi să stoarceţi integral zeama lămâilor? Înainte de a le stoarce, ţineţi-le o oră în apă caldă.

 

sursa foto:http://www.huffingtonpost.ca