
Magneziul, cel mai important cation bivalent (Mg+2) intracelular din punct de vedere cantitativ, este prezent cu preponderenţă în ţesutul osos, dar se găseşte şi în muşchi, inimă, ficat, rinichi, tub digestiv şi plasmă. Are un aport vital în multe funcţii metabolice, în special, în metabolismul glucidelor, lipidelor şi proteinelor, a unor hormoni, este necesar în metabolizarea vitaminei C şi a unor minerale precum calciu, fosfor, siliciu, seleniu, sodiu şi potasiu.
Magneziul – cheia echilibrului nervos şi muscular – combate oboseala, stresul şi anxietatea, joacă un rol important în fixarea calciului în oase şi decontractarea muşchilor.
Conţinutul total de magneziu existent în corpul unui adult este repartizat astfel: 1% extracelular, 31% intracelular şi peste 60% la nivelul oaselor. Un procent infim, aproximativ 1% din valoarea totală este magneziu circulant, iar nivelul acestuia în sânge este menţinut în limite normale sub acţiunea unor mecanisme homeostazice extrem de riguroase.
Calciul – un mineral necesar pentru toată viaţa
Calciul constituie aproximativ 2% din greutatea corpului unui adult, marea majoritate găsindu-se în componenţa oaselor şi dinţilor.
Funcţia principală a calciului este de a construi şi menţine scheletul corpului, fiind responsabil de rezistenţa oaselor, activitatea muşchilor, sănătatea dinţilor, a părului şi a unghiilor.
Din această cauză, organismul are nevoie de acest element esenţial începând cu dezvoltatea intrauterină şi până la adânci bătrâneţi. Ţesutul osos începe să se formeze din viaţa intrauterină, motiv pentru care în perioada de sarcină, viitoarea mămică trebuie să-şi asigure zilnic, necesarul optim de calciu pentru dezvoltarea normală a fătului. În copilărie şi adolescenţă calciul este vital pentru formarea şi dezvoltarea armonioasă a întregului sistem osos. Ulterior, până la vârsta de 30 ani organismul are nevoie de o cantitate optimă de calciu zilnic, astfel încât, densitatea osoasă construită să devină maximă, din care, pe măsură ce trec anii, se va pierde progresiv. De aceea, ţesutul osos nefiind o masa inertă, ci într-o continuă remodelare, are nevoia de calciu zilnic, indiferent de vârstă.
În cursul vieţii, pierderea de masă osoasă este mai accentuată la femei după menopauză ca urmare a reducerii nivelului de estrogen. De aceea, după menopauză, femeile au nevoie de un aport considerabil de calciu pentru a preîntâmpina efectele nedorite ale osteoporozei.
De fapt, calciul susţine procesele care furnizează energie întregului organism. Lipsa de calciu din organism duce la afecţiuni precum anemie, rahitism, osteomalacie (rahitism la adulţi), spasmofilie, tulburări ale ciclului menstrual, carii dentare, unghii şi păr fragile.


Sursa foto: peopleplace.eu
Am o senzatie de ameteala, ma doare capul des, ma simt slabita, am insomnii, mananc normal , cat se poate de sanatos. am facut analize si mi au iesit bine , (eu ma gandeam la o anemie) o prietena mi-a recomandat sa iau Magnerot, imi este util? multumesc
Interesant articol. Am tot tcitit insa ca alimentele nu prea mai contin asa mult magneziu cum contineau acum 20 de ani… Suplimentele, nu stiu care or mai fi bune. O prietena spunea ceva de Magnerot, pe baza de magneziu, ca se simpte bine… Ce parere aveti ?
Aproape totul despre magneziu, mai bine zis despre deficienta lui in corp. pentru starile mele de ameteala, aparitia destul de frecventa a carceilor, a crampelor musculare si a frisoanelor sora mea, care a trecut prin aproximativ aceeasi stare, mi-a spus sa iau Magnerot si urmandu-I sfatul am constatat ca dupa o saptamana mi-am gasit partial linistea. O sa iau in continuare ca simt ca-mi face bine.
Ce medicamente ar trebui sa luam pentru deficitul de magneziu? Un prieten mi-a recomandat Magnerot, care este eficient ptr contractii musculare, hipertensiune, insomnii,bufeuri,frisoane,disconfort abdominal,tremuraturi, neliniste,teama.
Am aflat ca lipsa de magneziu poate fi si cauza stării de vertij (starea de ameteala la schimbarea brusca a privirii) Am aceasta stare la revenirea la normal, dupa ce privesc in sus ma concentrez asupra unui lucru . Mi-a fost recomandat Magnerot, care a dat rezultate f bune doar dupa cateva zile de administare
Lipsa de magneziu de care sufar, creste odata cu consumul de alcool, cofeina, , excesul de zahar si diuretice.Am rezolvat nesperat de repede aceste probleme administrandu-mi Magnerot, niste pastile de magneziu
Magneziul este necesar pentru mai mult de 300 de reactii biochimice din organism. Pentru ca am constatat ca pierderea acestuia duce la contractii musculare, hipertensiune, insomnii,bufeuri,frisoane,disconfort abdominal, am reusit sa suplines foarte bine cu Magnerot, pastile de magneziu, iar rezultatele pozitive au aparut dupa doar cateva zile
Bravo,felicitări ! am mai aflat ceva f important ,am inceput,deja ,tratamentul cu Magnerot, magneziu pastile
Deficienta de magneziu, care are un rol deosebit de important in prevenirea bolilor cardiovasculare si este esential pentru buna functionare a muschilor si nervilor, poate fi suplinita cu pastile de magneziu, Magnerot.
Observ ca o categorie importanta de alimente ne ajuta sa suplinim lipsa magneziului; fata mea a decoperit ( ea facand si mult sport ) ca o solutie este folosirea Magnerot, care este eficient si acopera lipsa Mg din corp, ajutandu-te astfel sa simplifici cautarea alimentelor necesare pentru a obtine acelasi lucru
Lipsa magneziului, care are un rol deosebit de important in prevenirea bolilor cardiovasculare si este esential pentru buna functionare a muschilor si nervilor, poate fi suplinita cu pastile de magneziu, Magnerot.