Osteoporoza face din ce in ce mai multe „victime” in randul nostru, al femeilor. Iti propun sa te aliezi cu mine in aceasta lupta pentru ca sunt convinsa ca vom avea de castigat. Principalele „arme” vor fi miscarea si alimentatia. Oasele continua sa creasca in duritate si grosime pana in jurul varstei de 35 de ani, dupa care procesul se inverseaza si se pierd cantitati mici de os incetul cu incetul, in fiecare an. Acest lucru se accelereaza odata cu menopauza si cu inaintarea in varsta.

Miscarea regulata cladeste oase puternice, pentru a-si pastra mineralele, oasele trebuie sa fie presate, tractionate, impinse sau rasucite. Lucrul de care au nevoie oasele este o plimbare sau un alt gen de miscare astfel incat sa aiba parte de “o zguduire” de cel putin 30 de minute in fiecare zi. In conditiile unui aport de proteine animale excesiv, organismul nu acumuleaza calciu, ci il pierde de fapt si aceasta deoarece proteinele sunt descompuse si excretate prin rinichi.

Calciul este extras din oase pentru a neutraliza efectele toxice ale sulfatilorsi fosfatilor continuti in special in proteinele animale. De aceea, este bine sa includeti in alimentatie proteine de origine vegetala (soia, lapte de soia, migdale, alune, cereale integrale, fasole, mazare, spanac, mazare galbena, caise, smochine, mere), toate continand un aport important de calciu si unele vitamine. Folositi sare de mare, grunjoasa, in loc de sare fina si ultrafina, care saraceste corpul de numeroase microelemente. Evitati “mancatorii” de calciu: tigari, cafea, alcool, carne rosie, dulciuri rafinate, inlocuieste-le cu o bautura din apa, miere si scortisoara, sucuri preparate in casa din fructe proaspete si alatura fiecarei mese o salata din vegetale proaspete: varza, ardei, sfecla, ridichii. Folositi cafeaua de orz, care iti va asigura un nivel de energie ridicat fara a fura din rezervele organismului. Iesiti la plimbare in parc, mai ales intr-o zi insorita, deoarece soarele ajuta la fixarea calciului in oase

Sursa foto: www.izzyreduceri.ro