Factori de luat in considerare. Lipsa vitaminei A, deshidratarea, deficitul acisilor grasi esentiali.

Alimentatia. Dieta ar trebui sa fie bogata in fructe si legume (in special cele de culoare galbena, portocalie si rosie, care sunt bogate in caroten), consum mare de apa si acizi grasi esentiali din seminte si uleiurile lor.

Suplimente. Vitamina A, toti ceilalti antioxidanti (vitaminele A, C, E, zinc si seleniu), acid gamma–linolenic (GMA) continut in uleiul de Luminita–noptii si Limba–mielului.

Tratamentul pielii. Folositi tipuri de creme care contin cantitati importante de vitamina A, C si E, si care sunt foarte emoliente cum ar fi retinil palmitatul, ascorbil palmitatul si acetatul de vitamina E.

O mare varietate de factori nutritionali determina aparitia problemelor legate de piele.Pentru a le preintampina si pentru a avea o piele sanatoasa, iata cateva sfaturi privind dieta si suplimentele necesare:

  • Limitati consumul de alcool, cofeina, aditivi chimice, sare, grasimi saturate, zahar si evitati fumatul.Consumati cantitati mari de fructe si legume, de preferat organice.
  • Consumati zilnic seminte, nuci sau uleiuri obisnuite din seminte, presate la rece.Luati fie o lingurita plina de seminte, sau o lingurita de ulei de in, dovleac, susan sau floarea –soarelui presat la rece.
  • Beti cel putin un litru de apa zilnic, sub forma de ceai de plante sau sucuri diluate.