
Ingrediente:
5 linguri de ulei
2 ½ cani de apa
1 ceapa taiata marunt
1 lingurita de cimbru
50 g telina tocata marunt
1 morcov dat pe razatoarea mica
1 lingurita de boia dulce
3 catei de usturoi maruntiti
250 ml bulion
1 cana de linte rosie
½ kg cartofi curatati
2 linguri de faina integrala
½ ceasca de lapte de soia
½ lingurita de sare
Preparare:
Se taie cartofii în sferturi, se pun în apa cât sa îi acopere si se lasa la foc mediu pâna se fierb. Când sunt gata, se scurge apa si se lasa la racit. Între timp, se pun la calit ceapa, usturoiul, 2 linguri de ulei, ½ cana de apa, cimbrul, telina si morcovul aproximativ 10 minute, apoi se adauga bulionul, restul de apa si lintea rosie, lasând sa fiarba 30 de minute cu capacul pus, pâna scade. Se adauga ½ lingurita de sare si boiaua rosie. Se lasa sa se raceasca putin. Separat, se pun cartofii fierti, 3 linguri de ulei si ceasca de lapte si se mixeaza, dupa care se adauga faina si un vârf de sare. Se va obtine un piure tare. Se pun ? din piure pe fundul unei tavi rotunde si pe margini, apoi lintea, dupa care, cu o lingurita, decorând, se pune deasupra piureul ramas. În cuptorul preîncalzit la 200 grade C, se pune placinta la copt pentru 30 de minute.
Reteta oferita de Sanovita www.sanovita.ro