În perioada rece, de început de an, prefer să mănânc multe fructe uscate şi să mă bucur de beneficiile lor. Aşa mă apăr în special de viroze şi răceli.

Aveţi la îndemână o sursă foarte importantă de alimente, printre care şi fructele uscate, pe care trebuie să le introducem în alimentaţia noastră zilnică, ele fiind adevărate rezervoare naturale de vitamine şi minerale, care se traduc în energie pentru organism.

Este important ca aceste fructe să fie consumate ca şi gustare, să nu fie combinate cu niciun alt aliment, pentru ca digestia să fie una exemplară. Absorbţia şi furnizarea de substanţe nutritive valoroase sunt principalele responsabile de procesul digestiei.

Fructele uscate sunt o importantă sursă de energie, dar sunt şi bogate în calorii. Procesul de uscare creşte procentul de vitamina C, potasiu, betacaroten şi fier. Pentru a vă bucura de proprietăţile nealterate ale fructelor, căutaţi fructele netratate cu sulf.

Smochinele furnizează energie şi sunt de mare ajutor în tulburări digestive şi anemie. Curmalele sunt bune în caz de anemie, oboseală cronică şi de refacere a organismului după o răceală şi preventiv pentru a nu răci. Prunele uscate sunt uşor digerabile, laxative şi fortifică organismul.

Stafidele aduc un aport important de vitamina B, sunt utile în stări de depresie sau nervozitate, dar şi pentru persoanele care au retenţie de apă în organism.

Caisele uscate conţin de 4-5 ori mai multe minerale şi oligoelemente decât cele proaspete, dar sunt mult mai calorice.

 

sursa foto:www..myfitnesspal.com