Ingrediente:unnamed (3)

  • 4 ouă;
  • 5 linguri zahăr pudră/granule;
  • 65 g unt;
  • 335 g brânză vaci;
  • 2 ½ linguri făină;
  • 1 plic zahăr vanilat;
  • ½ plic praf de copt;
  • coajă de lămâie/portocală;
  • un praf de sare;
  • esenţă de rom;
  • stafide aurii.

 

 

Mod de preparare:

1. Stafidele se pun la hidratat într-un bol cu apă călduţă si un sfert de linguriţă de esenţă de rom;

2. Ouăle se separă şi se bate albuşul spumă cu un praf de sare;

3.  Gălbenuşurile se pun în aparat, peste care se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se amestecă un minut;

4. Peste compoziţia de gălbenuş se adaugă untul, coaja de lămâie, esenţa de rom şi brânza de vaci şi se amestecă 1-2 minute, până se omogenizează compoziţia;

5. Se adaugă apoi praful de copt, făina şi se mixează 1 minut;

6. Se încorporează apoi şi albuşul până la omogenizare;

7. Se adaugă stafidele scurse de lichid;

8. Se setează timpul de coacere 1 oră.

Mai multe detalii pe www.oursson.ro

unnamed (4)