
Ingrediente:
- 4 ouă;
- 5 linguri zahăr pudră/granule;
- 65 g unt;
- 335 g brânză vaci;
- 2 ½ linguri făină;
- 1 plic zahăr vanilat;
- ½ plic praf de copt;
- coajă de lămâie/portocală;
- un praf de sare;
- esenţă de rom;
- stafide aurii.
Mod de preparare:
1. Stafidele se pun la hidratat într-un bol cu apă călduţă si un sfert de linguriţă de esenţă de rom;
2. Ouăle se separă şi se bate albuşul spumă cu un praf de sare;
3. Gălbenuşurile se pun în aparat, peste care se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se amestecă un minut;
4. Peste compoziţia de gălbenuş se adaugă untul, coaja de lămâie, esenţa de rom şi brânza de vaci şi se amestecă 1-2 minute, până se omogenizează compoziţia;
5. Se adaugă apoi praful de copt, făina şi se mixează 1 minut;
6. Se încorporează apoi şi albuşul până la omogenizare;
7. Se adaugă stafidele scurse de lichid;
8. Se setează timpul de coacere 1 oră.
Mai multe detalii pe www.oursson.ro