Ingrediente:

  • 3 cani de faina integrala
  • 50 g de drojdie proaspata
  • 2 linguri de zahar brut
  • ½ ceasca de ulei
  • 150 ml de apa calda
  • 150 ml de bautura din soia
  • ½ cana de migdale maruntite
  • 2 linguri de stafide (optional)
  • 3 linguri de miere
  • 1 lingurita de scortisoara

 

Preparare:

Într-un castron mare se pune faina, facand o gaura în mijlocul ei. În apă calduta, se dizolva drojdia, zaharul brut si o lingura de faina, apoi se toarna peste faina din castron, adaugand bautura din soia si uleiul. Se amesteca ingredientele pana se obtine o coca tare si elastica, se framanta bine, se acopera cu un servet si se lasa la dospit într-un loc caldut, timp de 30 de minute. Apoi se întinde usor aluatul cu sucitorul pana se obtine o foaie groasa de aproximativ 1 cm. Se întinde mierea pe foaie si se presara scortisoara, migdalele si stafidele. Se ruleaza aluatul, se taie în felii de 2 cm si se asaza culcate într-o tava unsa cu ulei, pastrand distanta între ele deoarece îsi vor mari volumul. Se coc în cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc putin.

 

Reteta oferita de Sanovita  www.sanovita.ro

image-27-09-16-06-20-1