
Ingrediente:
- 3 cani de faina integrala
- 50 g de drojdie proaspata
- 2 linguri de zahar brut
- ½ ceasca de ulei
- 150 ml de apa calda
- 150 ml de bautura din soia
- ½ cana de migdale maruntite
- 2 linguri de stafide (optional)
- 3 linguri de miere
- 1 lingurita de scortisoara
Preparare:
Într-un castron mare se pune faina, facand o gaura în mijlocul ei. În apă calduta, se dizolva drojdia, zaharul brut si o lingura de faina, apoi se toarna peste faina din castron, adaugand bautura din soia si uleiul. Se amesteca ingredientele pana se obtine o coca tare si elastica, se framanta bine, se acopera cu un servet si se lasa la dospit într-un loc caldut, timp de 30 de minute. Apoi se întinde usor aluatul cu sucitorul pana se obtine o foaie groasa de aproximativ 1 cm. Se întinde mierea pe foaie si se presara scortisoara, migdalele si stafidele. Se ruleaza aluatul, se taie în felii de 2 cm si se asaza culcate într-o tava unsa cu ulei, pastrand distanta între ele deoarece îsi vor mari volumul. Se coc în cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc putin.
Reteta oferita de Sanovita www.sanovita.ro