
Stresul ne afectează pe toţi într-o mai mică sau mai mare măsură. Eu am găsit câteva modalităţi excelente de a mă deconecta şi vă sfătuiesc să faceţi şi voi la fel. Am constatat că alimentaţia este foarte importantă în acest aspect. Apoi, mi-am dat seama că, precum mintea poate influenţa corpul, aşa şi fizicul influenţează psihicul.
Cel mai simplu mod de a elimina tensiunile este eliberarea tensiunilor acumulate. Cu alte cuvinte, faceţi cât mai multe exerciţii fizice.
Dorinţa noastră de a mânca foarte mult în perioada de stres se datorează creşterii secreţiei de insulină care stimulează depunerea de grăsime, mai ales la nivelul abdomenului.
Este obligatoriu să se consume cât mai multă energie pentru ca starea de relaxare a corpului, cunoscută sub numele de răspuns parasimpatic, să se instaleze. Este vorba despre acel sentiment de moleşeală pe care îl simţi în muşchi după un efort susţinut.
Această relaxare este la fel de bună pentru organism, pe cât este stresul de dăunător. Sub acţiunea stresului, creierul eliberează hormoni de stres. Unul dintre aceşti hormoni, cortizonul, este un stimulator puternic al apetitului.
Pentru a compensa lipsa serotoninei, trebuie să consumaţi mai mulţi carbohidraţi cu ardere lentă (fructe, brânză de vaci, albuş de ou, orez, fructe uscate, pâine neagră). Dacă sunteţi obosite tot timpul, probabil aveţi deficienţă de fier, vitamina B12, iod.
Vă recomand să consumaţi: legume, fructe uscate oleaginoase, soia, spirulină, drojdie de bere, sare marină, alge, produse lactate. Dacă daţi semne de nervozitate şi hipertensiune, aveţi probabil un exces de sare. Remediul: folosiţi-o cu moderaţie.
Dacă simţiţi că aveţi o capacitate mentală scăzută, lipsă de coordonare motrice sau chiar depresie, trebuie să evitaţi pe cât posibil băuturile alcoolice şi grăsimile. Apa şi sucurile naturale de fructe vă vor pune din nou pe picioare.
Încercaţi să scăpaţi de stres cu ajutorul sportului. Atunci când vă antrenaţi, eliberaţi endorfina şi acest lucru vă înviorează. Practicarea sportului creşte producţia hormonală, stabilindu-se în acest fel un echilibru intern şi un tonus psihic bun.
sursa foto: kosmaser.pblogs.gr