Dacă eşti la birou, încearcă să aplici aceste strategii antistres:

strângi pumnii tare în timp ce numeri în gând până la 10, deschizi pumnii şi relaxează-ţi corpul. O tehnică de respiraţie care te va ajuta ori de câte ori vei simţi acea senzaţie de stres este următoarea: inspiră, numărând până la 10, menţine 5 secunde şi expiră, până numeri la 3. Repetă de cel puţin 10 ori.

Bioritmul este modul prin care organismul ne atenţionează când trebuie să îl forţăm şi când trebuie să îl relaxăm. Trebuie să ţinem cont şi de acest aspect, dacă vrem să avem parte de mai puţin stres. Somnul înainte de miezul nopţii este cel mai odihnitor. Ţineţi seama de acest lucru şi încercaţi să-l respectaţi! Încercaţi să vă faceţi o pauză clară de prânz între orele 12.00-14.00 pentru că în această perioadă scade tensiunea, iar metabolismul se reduce simţitor.

Dacă în această perioadă veţi stresa organismul cu tot felul de munci sau sarcini pe care le aveţi de îndeplinit, nu vă miraţi că stresul este încă în voi în fiecare zi. O pauză de cel puţin 30 de minute în care fie vă plimbaţi, faceţi exerciţii de respiraţie sau pur şi simplu staţi cu ochii închişi preţ de câteva minute va face ca organismul dumneavoastră să funcţioneze minunat.

Masa în această perioadă a zilei ar trebui să fie alcătuită din alimente care să-ţi aducă un plus de energie. Gândeşte-te la peşte, legume de tot felul, dar şi la un ceai verde în locul cafelei.