Cu siguranta, te-ai saturat sa auzi acest lucru, dar cu toate acestea…nu te poti ascunde! Stresul face parte din viata noastra, ca vrem sau nu, in fiecare zi, in functie de cum privim lucrurile care ni se intampla!

Ce se intampla de fapt cand suntem stresati? Un val de hormoni ne inunda corpul, ajutandu-ne sa ne concentram si sa ne pregatim muschii pentru actiune imediata. E lesne de inteles de ce stresul este unul dintre cei mai puternici factori inhibatori ai somnului.

Iata ce poti face pentru a alunga stresul inainte de a merge la culcare.

 • Acorda-ti un ragaz intre activitatea de seara si momentul in care te asezi in pat. Nu lucra pana in ultima clipa, mintea are nevoie de un interval de relaxare.
 • Intocmeste o lista cu tot ce ai facut in timpul zilei care tocmai s-a incheiat.
 • Acorda-ti zece minute pentru un exercitiu de relaxare. Tine o mana pe piept si pe cealalta pe abdomen si respira adanc. Concentreaza-te asupra respiratiei si ai grija ca duratele pe care inspiri si expiri sa fie egale.
 • Fa o baie fierbinte. Ciclul somn/veghe este influentat de temperatura corpului. Cu cat temperatura este mai mare, cu atat suntem mai activi. Cand temperatura scade, intervine somnolenta. Dupa o baie fierbinte, temperatura corpului va scadea, iar acest lucru iti va induce somnolenta.
 •  De asemenea, poti Bea un ceai   Ecologic – PASSIFLORA! Continutul bogat in flavonozide, glicozide, fitosteroli, acizi polifenolcarboxilici confera ceaiului ecologic de Passiflora o imbunatatire a activitatii sistemului nervos central si de relaxare a musculaturii netede.Se recomanda ca supliment alimentar in tulburari minore ale somnului care se manifesta prin dificultatea de inducere a somnului si incapacitatea de a avea un somn linistit, odihnitor;- are influenta pozitiva in stari de neliniste, agitatie, incordare, iritabilitate, emotivitate crescuta, in tulburari cardiace pe fond nervos, in stari de tensiune psihica si iritabilitate din perioada premenstruala si in stari de iritabilitate, neliniste si tulburari ale somnului in menopauza;

  – contribuie la indepartarea efectelor negative ale stresului de orice natura ce pot influenta calitatea si durata somnului;

  – favorizeaza relaxarea fizica si psihica, are actiune pozitiva asupra tensiunii arteriale.

  Incearca aici: http://www.hofigal.eu/ceai-ecologic-passiflora-58.html