Da, doamnelor, este adevărat, pofta vine mâncând!

Pentru a nu vă confrunta cu probleme estetice neplăcute, vă sfătuiesc să ţineţi de câteva trucuri alimentare şi să faceţi mişcare.

În prima fază, este indicat să reduceţi porţia obişnuită de mâncare cu o treime. Înainte de masă, beţi un pahar de apă sau suc de roşii. Mâncarea pusă într-o farfurie albastră, de dimensiuni mai mici, vă va face să mâncaţi mai puţin. Mestecaţi de cel puţin 30 de ori fiecare îmbucătură, întrucât creierul înregistrează senzaţia de sătul după 20 de minute. Înainte să intraţi în supermarket, asiguraţi-vă că aveţi un măr la voi pentru a nu face cumpărături în exces din cauza foamei.

Condimentele de genul piper, boia, ardei iute ascut senzaţia de foame. Înlocuiţi-le cu mirodenii precum busuioc, rozmarin şi cimbru, proaspete sau uscate. 

Mâncaţi fără a vă uita la televizor, veţi fi mai concentrate asupra gustului şi aspectului şi vă veţi sătura mai repede.

Faceţi cel puţin 20-30 de minute de mişcare aerobă care măreşte secreţia de hormoni ce suprimă senzaţia de foame. Alergaţi, săriţi pe loc, plimbaţi-vă. Râsul este şi el un excelent exerciţiu aerob.

Nu ţineţi în frigider alimente cu conţinut mare de calorii pentru că veţi fi tentate să le consumaţi.

 

sursa foto:  dailymail.com