Ingrediente:

1 ceasca de lapte de soia
1 ceasca de ulei
1 ceasca de zahar brut
1 ceasca de migdale decojite râsnite
2 linguri de zeama de lamâie
coaja rasa de la o portocala
1 praf de copt
3 cesti de faina integrala
2 linguri de seminte de mac

Optional pentru sirop:
zeama de la o portocala
2 linguri de zahar

Preparare:

Se încalzeste putin laptele si se topeste zaharul amestecând continuu, apoi, într-un castron, se adauga toate ingredientele pâna devin coca. Se pregateste într-o tava rotunda hârtie de copt si se pune compozitia. Se asaza în cuptorul preîncalzit la 180 grade C. Se lasa la copt aproximativ 40 de minute, verificând cu o scobitoare daca s-a copt.
Pentru sirop, se pun zeama de portocala si zaharul la încalzit pe foc, amestecând continuu pâna se dizolva zaharul, apoi se înteapa tortul de mai multe ori cu o scobitoare si se toarna siropul deasupra. Se orneaza cu felii de portocale.

Reteta oferita de Sanovita  www.sanovita.ro

image-27-09-16-06-20-1