In mod cert, mancand mai multe fructe si legume si mai putina carne, putem anihila consecintele imbatranirii si putem prelungi viata. Dar a manca doar alimente vegetale (si fructe de mare) pare sa ofere cea mai buna sansa de a imbatrani incet si de a mari durata vietii la maxim. Vegetarienii cantaresc mai putin, au un colesterol si o tensiune arteriala mai scazute, prezinta un risc mai mic de atacuri de cord si cancer, au un sistem imunitar mai puternic si traiesc pur si simplu mai mult decat cei care se hranesc cu carne.

Vegetarienii sunt cu 28% mai putin predispusi sa moara de o boaa de inima si cu 39% mai putin de cancer decat cei care consuma carne. Chiar si vegetarienii care fumau si erau obezi prezentau un risc mai mic de deces decat fumatorii si supraponderalii care se haneau cu carne.

Femeile vegetariene par sa fie crutate de cancerul la san sau ovarian. Cele care consuma carne au niveluri mai mari de estrogen in sange decat vegetarienele, probabil din cauza grasimilor animale saturate, asa cum au descoperit diverse studii. Estrogenul induce cancerul de san si ovarian. Vegetarienele prezinta de asemenea mai putine cazuri de cancer de colon.

Mai mult decat atat, vegetarienii se imbolnavesc mai putin de diabetul de tip II, pietre la vezica biliara, pietre la rinichi, osteoporoza sau artrita. Unul dintre secretele vegetarienilor, care ii face mai putin predispusi la imbatranire si boli in general, este un sistem imunitar mai viguros.

Iata de ce vegetarienii imbatranesc mai incet Ei au niveluri mult mai ridicate de antioxidanti vegetali in fluxul sanguin, care stopeaza imbatranirea si bolile cronice. Detin un sistem imunitar ascultator, care impiedica infectiile si alte boli legate de imunitate, inclusiv cancerul. Consuma cantitati mai mici de fier, concentrat in carne, care incurajeaza actiunea de distrugere a celulelor de catre radicalii liberi. Mananca in general mai putine calorii si cantitati mai mici de grasimi periculoase.

Sursa: www.spiritscienceandmetaphysics.com