
Cafeaua este mai mult decât o băutură, este o cultură, o artă, o știință, o pasiune. Fie că ești un consumator ocazional, un adevărat adept sau doar cochetezi cu această licoare aromată, ceea ce vei citi aici, în continuare, te va ajuta să pătrunzi în lumea magică a adevăraților producători de cafea, cei care și-au dedicat o bună parte din viață și din agoniseli unui espresso perfect care să îți ofere la orice oră din zi o experiență de neuitat.
Cât de simplu pare la prima vedere: o plantă, boabe, măcinăm, ibric sau espressor, ceașcă și gata, camera se umple de mireasmă, corpul nostru de energie și mergem mai departe.
Dar… dacă ne gândim că boabele acelea au venit de pe trei continente diferite, au străbătut zeci și sute de mii de kilometri ca să ajungă în ibricul nostru, dacă ne gândim la câți oameni au lucrat ca ele să fie în cea mai bună formă pentru cafeaua noastră… tot nu ar fi suficient pentru povestea de azi, povestea Leonard Caffe – Rolls Royce-ul cafelei românești.
Da… există un brand românesc, care de ani de zile se exportă nu doar in New York, dar, și in țara espressoului , în Italia. Un brand , care nu doar promovează cafeaua de calitate și educă plublicul de peste un sfert de secol în direcția unui consum inteligent și sănătos, dar și inovează, încearcă să ducă experiența degustării tot timpul mai departe. Cum ar fi să bem o cafea cu atingerea îndrazneață a ardeiului iute, a scorțișoarei sau de ce nu a amândurora? Domnul Mihail Florescu, părintele brandului Leonard Caffe și spiritul creator al rețetelor îmbietoare, s-a gândit deja la acest experiment și a dat naștere Cafelei Vampirului. Dar nu doar Cafeaua Vampirului este de încercat! După o rețetă veche „a bunicii”, vorbim de o cafea atinsă de gustul blând al năutului, Cafeaua Bunicii… o cafea de portofoliu.
Acum desigur, pe lângă aceste produse speciale, trebuie să ne întoarcem la esență: boabele de cafea.
Înainte de toate, domnul Mihail Florescu importă peste 20 de tipuri de cafea, de pe plantații de pe 3 continente. Știe ce alege, pentru că de-a lungul experienței sale, el a vizitat personal multe dintre aceste plantații, a învățat de la băștinași despre diferitele soluri, altitudini și influențele lor asupra plantei. Desigur, și prăjirea contează mult! Dar și pentru această etapă, viața i-a întins o mână solidă. Prin căsătoria lui s-a înrudit cu familia Petroncini, celebră pentru renumitele mașini de prăjit, mai ales în Italia, dar și pe plan mondial. În continuare domnul Florescu prăjește cafeaua folosind tehnologia Petroncini.
În fiecare ultimă sâmbătă din lună, puteți asista la prăjirea cafelelor, degustarea gratuită a acestora și la povești cu și despre aceste cafele la noul magazin de cafea-cafenea Leonard Caffe de la Hanul lui Manuc, în cadrul Târgului Cafelei Leonard Caffe. Domnul Mihail Florescu este sufletul acestor evenimente vesele, aromate și de cele mai multe ori, chiar și muzicale: o vioară, un saxofon, depinde ce dictează… cafeaua de dimineață.
Să vorbim puțin și despre cafeaua verde. Această cafea, știm bine sau inevitabil am mai auzit, crește arderile, accelerează metabolismul, dar înainte de toate este un ambasador al stării de bine. Domnul Mihail Florescu a ales să propună consumatorilor o cafea arabică, cu o concentrație mai ușoară în cafeină și cu o aromă mai bogată. Cafeaua verde, care se prepară ca o infuzie fină, poate fi considerată fără doar și poate, cafeaua noii generații, care, ne place să credem, că este o generație atentă la sănătate, longevitate și de ce nu… o viață de calitate.