Sunt frumoase, elegante si iti daruiesc o stare de bine! Grecii antici,credeau ca diamantele ar fi bucatele de stele sau lacrimi ale zeilor cazute pe pamant! Nu s-au schimbat prea multe, nici in ziua de azi, diamantele fiind cele mai deosebite bijuterii dar trebuie sa stii, sa le alegi pe cele mai bune!  Eu am gasit profesionistii in diamante si sunt gata sa va initieze si pe voi, in lumea magica a diamantelor:
Va felicitam pentru alegerea facuta si speram ca va veti bucura de aceste bijuterii in cele mai deosebite ocazii. Va prezentam aceste obiecte pretioase insotite de un certificat international de garantie. Prin acest certificat aveti certificarea ca bijuteriile achizitionate sunt autentice, beneficiind in acelasi timp pentru ele si de o asigurare.
 Sugestiile de intretinere si de utilizare din brosura va vor ajuta sa protejati stralucirea produselor dumneavoastra. Pentru a putea pastra stralucirea bijuteriilor exact ca in prima zi, va sugeram sa urmariti instructiunile din acest certificat.
Speram ca veti purta aceste bijuterii cu placere in cele mai importante momente din viata dumneavoastra.

Culoare

     Majoritatea diamantelor par a fi fara culoare, dar ele se diferentiaza printr-un ton vag. Culorile diamantelor constau in mai multe tonuri de alb. Cu cat un diamant este mai transparent, cu atat este mai valoros.
     Diamantele incolore sunt aproape inexistente. Culoarea diamantului este clasificata de la D la Z.
     Cele mai rare si cele mai albe diamante sunt D, E, F si G.
                                             IMG_5752
     Pe de alta parte, si diamantele care au o culoare bine definita, pot fi gasite greu.
     Diamantele pretioase, numite “fancy”, ce definesc culori ca rosu, roz, albastru si galben pot fi gasite la fel de rar.

Claritate

     In natura, fiecare diamant are o proprietate care e unica doar pentru acel diamant. Unicitatea unui diamant consta in fuziunea cu alte minerale in timpul cristalizarii. Numarul, culoarea, forma, masura si locatia acestor materiale, descrise ca “amprentele digitale ale naturii”, demonstreaza naturaletea diamantului. Cu cat numarul impuritatilor este mai mic, cu atat diamantul reflecta mai multa lumina si devine mai valoros. Din moment ce este foarte greu sa gasesti un diamant care nu are urme naturale, diamantul cu cele mai putine urme este considerat aproape perfect.
                                IMG_5753

Taietura

     Taietura este singura trasatura realizata de mana omului; alte trasaturi deriva din natura. Stralucirea orbitoare a diamantului este in stransa legatura cu maiestria taieturii si cu tehnologia folosita.
     Calitatea si eleganta taieturii determina gradul de refractie si reflectia diamantului. Cu cat taietura este mai buna, cu atat claritatea si stralucirea diamantului cresc.
     Un diamant cu o taietura buna consta in fatete cu unghiuri concrete ce reflecta claritatea diamantului in cel mai bun mod. In plus, forma si tehnica taieturii diamantului difera de un diamant la altul.
                                          IMG_5754

Forme

                                  IMG_5754 (1)

Greutatea in carate

     Caratul este unitatea de masura a diamantului. Cuvantul “carat” provine din termenul “carob” care se referea la semintele de roscova, carob pe care negustorii de bijuterii il foloseau pentru a cantari diamantele, greutatea acestor seminte prezentand asemanari uimitoare. In antichitate, 1 carat era egal cu 1 carob, 0.2 grame (200mg) carat este masurarea metrica.
                               IMG_5755
Cateva detalii despre diamante:
  • Cuvantul “carat” provine de la semintele de “carob” care erau folosite pentru a cantari pietre pretioase in Antichitate.
  • Diamantul este cel mai dur material cunoscut de umanitate. Este de 58 de ori mai dur decat cel mai dur material.
  • Doar un diamant poate taia un alt diamant.
  • In timpul taierii si lustruirii, fiecare piatra pierde mai mult de jumatate din greutatea originala. 5% din diamantele transformate in bijuterii au mai mult de un carat.
  • Diamantul poate avea orice culoare. Cel mai rar este cel rosu.
  • Culliman, cel mai mare diamant din lume, a fost descoperit in Africa de Sud in 1905. El cantarea aproximativ 3106 carate inainte sa fie taiat(aproximativ lungimea unui ou de strut)
  • In licitatiile cu diamante, cel mai mare pret per carat a fost de un milion de dolari pentru un diamant de culoarea magenta, 0.95 carate.
  • Daca toate diamantele taiate ar fi fost adunate de la inceputul timpurilor, ar fi putut umple un autobuz supra-etajat.
  • Cuvantul in engleza “diamond”deriva din cuvantul grecesc “adamas”, care insemna “invincibil”.IMG_0972-16-02-17-05-37

Sugestii de folosire si intretinerea bijuteriilor

     Bijuteriile pot avea un aspect lipsit de stralucire in timp, fiind influentate de materile precum cosmetice, ulei, sapun, detergent. Bijuteriile au nevoie de intretinere pentru a-si pastra stralucirea ca in prima zi. Bijuteriile trebuie curatate o data la 6 luni sau o data pe an in cazul folosirii lor frecvente.
     KARA DIAMOND ofera garantie timp de 2 ani pentru reparatia defectelor ascunde de fabricatie, mai putin pentru daunele cauzate de neingrijire, purtare neadecvata, accidente, respectiv neindeplinirea indicatiilor existente in certificatul de garantie al bijuteriei, in urma expertizei tehnice. Asadar, orice reparatie pentru bijuterii aflate in termenul de garantie se va realiza gratuit.
     In cazul defectiunilor neacoperite de garantie, se poate efectua reparatia contra-cost, in functie de tipul bijuteriei si de gradul de complexitate al reparatiei.
     Bijuteriile vor fi inlocuite daca se constata ca deteriorarea a fost produsa de un defect de manopera sau de material, si nu de purtarea neadecvata a bijuteriei de catre cumparator. KARA DIAMOND  nu garanteaza livrarea aceluiasi model in cazul inlocuirii. In situatia in care nu este disponibil acelasi model, se va livra un model asemanator cu o valoare echivalenta.
     In timpul intretinerii, bijuteriile sunt lustruite si reparate de defectiunile minore ce pot aparea din cauza folosirii lor.
  • Aveti grija ca bijuteriile sa nu intre in contact cu agentii de albire care pot deteriora montura si culoarea
  • Aveti grija sa nu purtati diamantele in timpul activitatilor casnice, spalare etc.
  • Pastrati bijuteriile astfel incat sa nu intre in contact cu alte bijuterii pentru a preveni zgarierea acestora
  • Produsele din smarald nu trebuie sa intre in contact cu apa fierbinte si sapun
  • Produsele cu perle nu trebuie sa intre in contact direct cu apa, parfum si deodorant. Din moment ce perlele sunt produse naturale, din cand in cand e bine sa fie scoase din cutie si aerisite pentru a le pastra longevitatea si stralucirea.
  • Produsele cu pietre colorate nu ar trebui sa intre in contact cu materiale ce contin acid si ar trebui sa fie ferite de lovituri.

IMG_5757