Cand vreau să-mi pregătesc o rețetă delicioasă în cuptor, bolurile ceramice îmi sunt întotdeauna la îndemâna, deoarece ocupă foarte puțin spațiu și nu este necesar să mă complic cu tăvile tradiționale care sunt foarte greu de curățat.

 

Cu ajutorul bolurilor ceramice Oursson pot pregăti cu ușurință faimoșii cartofi franțuzești, de asemenea sunt și sănătoși în comparație cu cei prăjiți. Cartofii copți sunt bogați în potasiu,  227 de grame de cartofi copți contin 1.000 mg de potasiu. Dacă nu li se înlătură coaja, cartofii sunt bogați în fibre, iar fibrele sunt esențiale pentru o digestie bună și eficiente pentru absorbția de nutrienți și sunt săraci în calorii.cover_articol_boluri_oursson

Avantajul este că bolurile ceramice sunt rezistente la temperaturi de peste 250 grade ceea ce conferă posibilitatea de a fi folosite în cuptor.

De asemenea, sunt perfecte pentru a servi salate bogate în vitamine și nutrienți.

Vă propun o rețetă gustoasă și ușor de realizat

Cartofi franțuzești cu bolurile din ceramică Oursson

INGREDIENTE

  • 8 cartofi de mărime medie (fierți în coajă)
  • 5-6 ouă fierte (tari)
  • 100 g cașcaval
  • 400 ml smântână (min 20% grăsime)
  • sare
  • 100 ml lapte (opțional)

 

Cartofii se spală bine și se fierb în coajă cu multa sare în apa(cca.20 min)

Se pun și ouăle la fiert în apa rece cu puțină sare și se fierb 8 – 10 minute.

După ce s-au fiert cartofii se decojesc și se taie felii. Se curăță și ouăle, se taie tot felii.

Într-un vas termorezistent se așează un strat de cartofi, unul de oua și peste cașcaval, apoi din nou cartofi, ouă și cașcaval și deasupra din nou un strat de cartofi.

 

Dacă doriți puteți unge vasul cu puțin unt moale, la temperatura camerei. Se amestecă smântâna bine și dacă este foarte groasă se mai dilueaza cu lapte. Se toarnă peste cartofi și se introduce recipientul în cuptor pentru 45 de minute la 170°. Smântâna se va topi la cuptor și se crează un sos delicios.

Bineînțeles că puteți fi creativi și să adăugați și alte alimente în funcție de preferințele voastre. Pentru a se forma o crustă delicioasă, eu adaug un ou bătut deasupra.

logo_side_panel_right