In sezonul rece te gandesti cu teama ca esti predispusa sa racesti mult mai usor, sa capeti viroze nedorite, din cauza virusilor si bacteriilor. Trebuie sa stii ca sistemul imunitar lucreaza exceptional pentru apararea organismului tau de acele microorganisme care provoaca diferite afectiuni. Totusi, uneori acesta cedeaza: un virus ia cu asalt corpul si, dintr-odata, ne imbolnavim. Exista posibilitatea ca aceste situatii sa se produca mai rar in viata ta si, de ce nu, daca sar putea, sa nu se produca deloc? Ne pot ajuta oare dietele pe baza de vitamine, preparatele naturiste sau, de ce nu, suplimentele nutritive dedicate acestui scop?

Am analizat aceasta problema si am gandit cateva recomandari prin care putem creste imunitatea organismului, ca sa nu ne mai confruntam cu infectii si febra, atunci cand ne-am dori mai mult sa fim in cea mai buna forma. Totusi, un detaliu care trebuie stiut este acela ca imunitatea scazuta se mai datoreaza si stresului, lipsei somnului, calitatii proaste a alimentelor, uneori chiar si unor medicamente luate neglijent, care vulnerabilizeaza imunitatea. Altfel spus, trebuie sa fii atenta cu stilul de viata pe care il ai, deoarece orice greseala se rasfrange si asupra sanatatii tale.

Cercetatorii studiaza si incearca sa interpreteze felul in care lucreaza sistemul imunitar, dar pana cand vom afla lucruri pe care inca nu le stim despre organismul nostru, recomandarea principala se rezuma la crearea unei strategii proprii de a trai sanatos, pentru ca sistemul imunitar sa nu aiba de suferit.

Modalitatile principale prin care te poti apara tin de grija fata de tot ceea ce consumam. Orice parte a corpului nostru, inclusiv imunitatea, functioneaza mai bine si este potentata de felul in care ne propunem sa traim, daca:

  • alegem sa nu fumam;
  • optam pentru o dieta bogata in fructe, legume, cereale integrale si saraca in grasimi saturate;
  • ne pastram greutatea normala a corpului cu strictetea de a face exercitii fizice regulate;
  • consumam moderat alcool sau renuntam definitiv la el;
  • dormim suficient;
  • luam masuri de igiena de fiecare data cand mancam, precum spalatul pe maini sau curatarea alimentelor;

Pe langa respectarea regulilor anterioare, ne putem ajuta si prin produse concepute special pentru imunitate. Insuficienta oxigenului din organism este o cauza pentru multe afectiuni si boli grave, de aceea putem spune ca ne vom fortifica in fata elementelelor nocive care ne pot periclita sanatatea, pentru ca problemele sa nu fie vreodata mai grave decat o banala raceala de toamna. Asadar, mizati pe… oxigen!

Sursa foto: www.cytus.be