Pofta de mancare este un indicator al starii de sanatate. Ea apare in creier si acestuia ii trebuie cam 20 de minute sa inregistreze senzatia de satul, asa ca cel mai important lucru este sa te asezi linistita la masa si sa te bucuri de fiecare fel, fara sa te grabesti sa mananci.

Digestia ineficienta este o mare problema in alimentatie. Trebuie sa ai in minte aceste lucruri pentru a evita unele greseli: fructele sunt digerate la nivelul intestinului subtire in circa 20 de minute, carbohidratii au nevoie de 3 ore pentru a fi digerati, si cum digestia incepe in cavitatea bucala, este foarte important sa mestecati foarte bine alimentele, pana devin apoapre fluide. Proteinele se digera cel mai greu, au nevoie de 4-5 ore. Imaginati-va ca organismul functioneaza pe principiul masinii de spalat rufe: ati introdus rufele, dati drumul programului si nu mai opriti pe parcurs sa introduceti alte rufe, pentru ca sunteti constienta ca in acest fel lungiti programul si rufele nu vor fi tocmai curate, cum ar fi normal. Pe de alta parte, sortati hainele pentru ca stiti ca se pot decolora sau deteriora daca le introduceti in combinatii nepotrivite.

Acelasi lucru imaginati-va ca se intampla si cu organismul. Nu perturbati procesul de digestie, in acest fel preveniti aparitia anumitor afectiuni, dar si acumularea de tesut adipos. Incercati sa faceti economie la grasimi, si aici ma gandesc la produsele de patiserie, dar si la mezeluri, care au un continut de grasimi “ascunse”.

Sursa foto: www.coffeeandastroller.com