Organismul tau trebuie sa aiba toate elementele nutritive, si cu cat alimentatia ta este mai variata, cu atat mai bine. De ce este important cum combini alimentele? Pentru a le digera complet. Daca mancarea ajunge in intestinul tau incomplet digerata, ea intra in putrefactie in interiorul organismului tau si poate ramane blocata acolo ani de zile. Astfel, vei avea in tine o sursa constanta de substante toxice care te otravesc zi de zi, te expun foarte multor boli si dezvolta un mediu excelent pentru dezvoltarea bacteriilor daunatoare, dar si a parazitilor intestinali.

De asemenea, se formeaza si placa mucoida care poate sa stea in intestinul unui om chiar si 10 ani, insa poate fi eliminata de obicei prin metode de detoxifiere, precum: fibre vegetale, ceaiuri diuretice sau clisme etc. Toate aceste lucruri te expun foarte multor boli, precum: cancerul, toate bolile de piele, bolile digestive, felurite parazitoze, constipatia, hepatita, candidoza si asa mai departe. Probabil, iti suna infiorator, insa vestea buna este ca probabil nu vei face niciuna dintre aceste boli daca ai combinat alimentele gresit ieri si alaltaieri. Daca vei combina alimentele gresit zi de zi pentru cativa ani sau zeci de ani, cu siguranta organismul tau se va imbolnavi.

Asadar, sa nu te surprinda faptul ca esti bolnav cronic daca in ultimii 5-10 ani ai mancat cartofi pai cu gratar de sapte ori pe saptamana si dulciuri de trei ori pe zi. Proteinele animale necesita un fel de enzime pentru a fi digerate, in timp ce amidonul are nevoie de cu totul alte enzime. E o contradictie la nivelul enzimelor care face ca niciunul dintre alimente sa nu se digere complet. Zaharul, mierea, fructoza sau dextroxa inhiba secretia sucului gastric, astfel ca amestecandu-l cu restul mancarii te vei simti foarte balonata si inconfortabil dupa masa! Tine cu incredere cont de aceste reguli de fiecare data cand mananci si iti garantez ca dupa masa te vei simti mai implinit si mai energic, nu te vei balona niciodata, iti vei imbunatati sanatatea generala si iti vei intari organismul pe termen lung, deoarece elimini una dintre principalele cauze ale bolilor cronice sau bolile stilului de viata.

De cele mai multe ori, nu consumam paine pentru ca ingrasa, sau renuntam la zahar. Sau, asa cum spuneam, nu mai mancam cartofi. Unele alimente trebuie sa le consumam cu moderatie, sa invatam sa gatim si sa le combinam, astfel incat masa sa fie si gustoasa, dar si sanatoasa. Cartof si combinatii alimentare… Poti sa consumi alimente bio foarte proaspete, bine gatite, dar daca digestia ta este „defectuoasa”, toata bogatia de vitamine si minerale continute in alimente au o valoare insignifianta. Cartofii sunt un aliment extreme de hranitor daca este asociat, de exemplu, cu salata de cruditati. Bucura-te de ei! Cantitatea este importanta. Fructele consuma-le de doua ori pe zi, cu o ora inainte de masa. Consuma seminte de tot felul, alune, fistic, nuci, floarea- soarelui, migdale, crude, acestea sunt o bomba de vitamine, minerale si proteine vegetale. Evita sa cumperi alimente mai putin sanatoase, astfel ele nu te vor tenta sa le consumi.

Sursa foto: blog.anytimefitness.com