• Organismul trebuie sa aiba toate elementele nutritive si, cu cat alimentatia este mai variata, cu atat este mai bine.
  • Respecta cele trei mese zilnice.

Te sfatuiesc sa renunti la produsele de patiserie si cofetarie – au prea multe grasimi si ingrasa. Nu trebuie sa le excluzi de tot, dar straduieste-te sa le consumi cu moderatie. Auzim foarte des: ” Nu mai consum paine, pentru ca ingrasa!” , ” Renunt la zahar, pentru ca nu este bun!” etc. Uitam sa tinem cont de anumite aspecte foarte importante: alimentele, in marea lor majoritate, au proprietati nutritive. Nu trebuie renuntat cu totul la ele, ci trebuie consumate cu moderatie. Multa lume nu mai consuma cartofi, pentru ca ingrasa.

Important este cum ii gatesti! Sunt sigura ca substantele nutritive din cartofi ajuta organismul sa aiba o alimentatie echilibrata. E adevarat ca trebuie sa te feresti de anumite combinatii, de exemplu, cartofii pajiti pe care ii asociezi cu o bucata de carne genereaza grasimi si toxine in organism. Pentru o masa sanatoasa, combina cartofii cu o salata. La fel si carnea – decat sa o prajesti in foarte mult ulei, mai bine o gatesti la abur sau la gratar si o pui langa o salata.

  • Gandeste-te la aceste sfaturi si aplica-le daca ti se potrivesc:
  • Mananca incet, aloca-ti timp suficient pentru consumarea mancarurilor, fara stres si fara intreruperi.
  • Incepe masa cu o salata, pentru a micsora senzatia de foame.
  • Digestia incepe in cavitatea bucala, usureazai munca stomacului mestecand fiecare imbucatura de cel putin 20 de ori.
  • Mananca atunci cand apare senzatia de foame, nu pentru a-ti omori timpul sau pentru a alunga plictiseala.

Sursa foto: www.justmyfitness.com